collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: amal jamu untuk hamil  (Read 2897 times)

Offline asmadeq

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
amal jamu untuk hamil
« on: November 05, 2014, 06:46:09 PM »
salam semua...
Nak tanya sapa masih percaya ubat tradisional contohnya jamu boleh diamal untuk mengatur darah haid dan dalam masa yang sama sebagai usaha untuk hamil?

Nak dijadikan cerita,kawan saya beberapa tahun kawen blm ada anak...cek doktor,doktor bagitahu masalah hormon dan berat badan...bila saya cadangkan makan jamu untuk dia amalkan supaya darah haid teratur n lancar..macam2 perkara negatif yang dia cakap pasal jamu...jamu hanya untuk yang dah ada anak,untuk lepas bersalin,yang blm ada ank tak boleh makan jamu nanti boleh mengecut rahim,susah nak hamil sbb jamu ni panas n mcm2 lagi....

setahu saya jamu ni kalau beli dengan bidan kpg untuk lepas bersalin memang jamu tu power sikit..bidan buat kaw2...kalau untuk anak dara atau untuk amalan harian kurang la sikit ramuan dari jamu dibuat khas untuk orang lepas bersalin.

ada sapa2 amal jamu tak disini?

Offline DNA

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 171
  • Suka? +0/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #1 on: November 06, 2014, 10:23:14 AM »
A'ar sy pn kadang2 terpikir jgk mcm kwn awk asmadeq..

sy nk tnya jgk pendapat kwn2,boleh ke jamu Maajun Anggun Bestari, salah satu usaha utk sy mengandung..Sy skrg tgh amalkan mkn jamu tu..
tapi keliru jgk la,bkn jamu tu utk memanaskan Rahim ke? tapi sy tetap telan jgk la..

Offline AMISHA

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3451
  • Suka? +6/-0
  • #Kunfayakun! Semuanya pasti#
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #2 on: November 06, 2014, 10:48:44 AM »
sy pun terfikir mcm tu. tkt dengan jamu2 ni
رَبِّيْ لاَ تَذَرْنِيْ فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُالْوَارِثِيْنَ

My Ovulation Chart

Miscarriage : 7/4/2015 (9weeks)
Deliver : 10/7/2016 (Iman Aleesya)

Offline PuanSense

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 168
  • Suka? +1/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #3 on: November 06, 2014, 11:17:54 AM »
sy pun duk makan jamu skang ni........nk cuci rahim bg bersih..sy amalkan masa tgh period......bila dah time nk subur sy stop.....

Offline AMISHA

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3451
  • Suka? +6/-0
  • #Kunfayakun! Semuanya pasti#
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #4 on: November 06, 2014, 11:27:02 AM »
sy pun duk makan jamu skang ni........nk cuci rahim bg bersih..sy amalkan masa tgh period......bila dah time nk subur sy stop.....

jamu apa ek?
رَبِّيْ لاَ تَذَرْنِيْ فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُالْوَارِثِيْنَ

My Ovulation Chart

Miscarriage : 7/4/2015 (9weeks)
Deliver : 10/7/2016 (Iman Aleesya)

Offline PuanSense

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 168
  • Suka? +1/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #5 on: November 06, 2014, 11:42:17 AM »
jamu rahsia wanita....skrang ni bnyk duk jual jamu2 kat kedai,sy beli kat k,ipar diorg buat sendiri,sy makan jamu sbb aritu g ngurut bidan cakap rahim sy kembang..sbb tu makan jamu nk bg kecut sikit baru start makan bln lepas,tu yg cycle period jd panjang kot huhu drpd 28 ke 38 hari

Offline AMISHA

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3451
  • Suka? +6/-0
  • #Kunfayakun! Semuanya pasti#
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #6 on: November 06, 2014, 11:58:15 AM »
jamu rahsia wanita....skrang ni bnyk duk jual jamu2 kat kedai,sy beli kat k,ipar diorg buat sendiri,sy makan jamu sbb aritu g ngurut bidan cakap rahim sy kembang..sbb tu makan jamu nk bg kecut sikit baru start makan bln lepas,tu yg cycle period jd panjang kot huhu drpd 28 ke 38 hari

ooo, org ckp rahim kembang kerap kencing kan tapi xganggu untuk lekat  ;D
sy pun ingat nak beli. xtahu produk apa.
رَبِّيْ لاَ تَذَرْنِيْ فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُالْوَارِثِيْنَ

My Ovulation Chart

Miscarriage : 7/4/2015 (9weeks)
Deliver : 10/7/2016 (Iman Aleesya)

Offline intan209

  • Topaz
  • *
  • Posts: 71
  • Suka? +0/-0
  • be happy..
Re: Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #7 on: November 06, 2014, 12:00:20 PM »
A'ar sy pn kadang2 terpikir jgk mcm kwn awk asmadeq..

sy nk tnya jgk pendapat kwn2,boleh ke jamu Maajun Anggun Bestari, salah satu usaha utk sy mengandung..Sy skrg tgh amalkan mkn jamu tu..
tapi keliru jgk la,bkn jamu tu utk memanaskan Rahim ke? tapi sy tetap telan jgk la..
Saya pernah amik MAB ni utk rancang anak..nk aturkan period, supaya nak elak lekat. Period mula2 jd cycle 14hari je.. Maknanya sy akan period lg selang 2 mggu.. Sampai 5 botol try. Last2 stop sbb takut lak cycle pendek gitu..
Bln berikutnya tak period dah.. Tau2 pregnant lak anak ke3..

Offline PuanSense

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 168
  • Suka? +1/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #8 on: November 06, 2014, 12:17:35 PM »
ooo, org ckp rahim kembang kerap kencing kan tapi xganggu untuk lekat  ;D
sy pun ingat nak beli. xtahu produk apa.

ya mmg btul...kerap sgt kencing huhuhu...sbb tu duk amalkan makan jamu....try la...

Offline PuanSense

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 168
  • Suka? +1/-0
Re: Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #9 on: November 06, 2014, 12:18:59 PM »
Saya pernah amik MAB ni utk rancang anak..nk aturkan period, supaya nak elak lekat. Period mula2 jd cycle 14hari je.. Maknanya sy akan period lg selang 2 mggu.. Sampai 5 botol try. Last2 stop sbb takut lak cycle pendek gitu..
Bln berikutnya tak period dah.. Tau2 pregnant lak anak ke3..

MAB tu jamu ape sis,tu la kbnyakan jamu ni leh wat preggy...hehe

Offline asmadeq

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #10 on: November 06, 2014, 02:22:12 PM »
Lain org lain pendapat....tapi bagi saya amal jamu ni salah satu untuk pregnant selain dari ubat moden...dalam masa yg sama untuk merapatkan hubungan suami isteri...
saya dulu sebelum hamil ank no 3 ada amal jenis jamu 2 in 1..boleh dimakan dan boleh di insert kat miss v...dulu pernah alami keputihan dan kegatalan,doktor bg antibiotik utk hilangkan keputihan tp kesan tak lama hanya sementara...ubat moden tak berkesan merawat keputihan saya,akhirnya buat keputusan nak cari ubat tradisional...
suami pulak mcm x selesa sbb selepas bersama,dia pun merasa gatal disebabkan keputihan yg saya alami....sy beli online je, ikut apa yg dicadangkan oleh penjual jamu..saya pun usaha amalkan makan dan insert jamu tu supaya rahim saya bersih tiada keputihan dan kegatalan...haid pun teratur,tiap2 bulan datang...
alhamdulillah,berkesan dan diberi rezeki utk mengandung ank yg ke-3 setelah 4 thn..

tu la saya cadangkan kawan sy cuba amal jamu,sebab dia dah byk cuba produk moden tp x lekat2 jugak...

kalau nak cerita tentang pengalaman saya semasa amal jamu memang tak larat nak taip..paling saya puas hati bila suami puji...

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4125
  • Suka? +10/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #11 on: November 06, 2014, 06:49:51 PM »
Bagi saya boleh nak berjamu neh,tapi kalau sedang ttc,better stop masa 2ww. Jamu tu bersifat panas,sebab tu dah pregnant kena stop.untuk selamat dan berjaga2,tempoh 2ww stoplah makan jamu.
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D


Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

http://bit.ly/1wd0sww

Offline ummi iema80

  • Nilam
  • *
  • Posts: 336
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah. Segalanya dipermudahkan.
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #12 on: November 10, 2014, 09:51:35 AM »
Actually bagus amalkan jamu sebagai salah satu usaha untuk hamil. Jamu ni membantu kesuburan jugak, membersihkan yg blocking2 jugak..melancarkan period lg. Selain menghangatkan hubungan intim sama. Saya sendiri amal jamu & terus jd pengedar jamu sekarang ^_^ ...mmg best.
Make a pregnancy ticker

Dapatkan produk & rundingan mengenai
JAMU SUSUK DARA drp saya :)
fb:Iemah Jsd

Offline mawar_adam

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1746
  • Suka? +3/-0
  • moga dipermudahkan perjalanan hidup kami..amin..
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #13 on: November 10, 2014, 10:08:51 AM »
Lain org lain pendapat....tapi bagi saya amal jamu ni salah satu untuk pregnant selain dari ubat moden...dalam masa yg sama untuk merapatkan hubungan suami isteri...
saya dulu sebelum hamil ank no 3 ada amal jenis jamu 2 in 1..boleh dimakan dan boleh di insert kat miss v...dulu pernah alami keputihan dan kegatalan,doktor bg antibiotik utk hilangkan keputihan tp kesan tak lama hanya sementara...ubat moden tak berkesan merawat keputihan saya,akhirnya buat keputusan nak cari ubat tradisional...
suami pulak mcm x selesa sbb selepas bersama,dia pun merasa gatal disebabkan keputihan yg saya alami....sy beli online je, ikut apa yg dicadangkan oleh penjual jamu..saya pun usaha amalkan makan dan insert jamu tu supaya rahim saya bersih tiada keputihan dan kegatalan...haid pun teratur,tiap2 bulan datang...
alhamdulillah,berkesan dan diberi rezeki utk mengandung ank yg ke-3 setelah 4 thn..

tu la saya cadangkan kawan sy cuba amal jamu,sebab dia dah byk cuba produk moden tp x lekat2 jugak...

kalau nak cerita tentang pengalaman saya semasa amal jamu memang tak larat nak taip..paling saya puas hati bila suami puji...

asmadeq amal jamu ape?share la..mcm best je..heheh..
BISMILLAH.....

My Ovulation Chart





Offline ctsafa

  • Nilam
  • *
  • Posts: 323
  • Suka? +0/-0
  • sayang SGT kat kucing. suke SGT warne pink+warne b
    • My Blog...
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #14 on: November 25, 2014, 12:31:14 PM »
Asslam,sy pnh jgk mkn Maajun Anggun Bistari ni.. tujuan utk betulkan kitaran period.. slps bersalin anak 1st, kitaran period sy mmg tunggang langgang. anak 11bln bru period. then awal tahun 2013 sy amalkan mab.. hmpir 4btl xsilap say.. Alhamdulillah sehingga sekrg period sy teratur ..dan ade rezeki mengandgn.. tapi sy ectopic bln lalu.. now sy mgndg smula.. doakan sy ye

Offline mawar_adam

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1746
  • Suka? +3/-0
  • moga dipermudahkan perjalanan hidup kami..amin..
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #15 on: November 25, 2014, 12:37:20 PM »
wslam..ctsafa tahniah...pregnant lagi...!!rezeki awak..take care.. :)
BISMILLAH.....

My Ovulation Chart





Offline ctsafa

  • Nilam
  • *
  • Posts: 323
  • Suka? +0/-0
  • sayang SGT kat kucing. suke SGT warne pink+warne b
    • My Blog...
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #16 on: November 25, 2014, 12:45:13 PM »
wslam..ctsafa tahniah...pregnant lagi...!!rezeki awak..take care.. :)

terima kasih mawar.. doakan sume berjln lancar..

Offline mawar_adam

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1746
  • Suka? +3/-0
  • moga dipermudahkan perjalanan hidup kami..amin..
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #17 on: November 25, 2014, 01:03:19 PM »
hehe..awk, sy ade pm awk..
BISMILLAH.....

My Ovulation Chart





Offline asmadeq

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: amal jamu untuk hamil
« Reply #18 on: September 15, 2017, 10:54:25 PM »
asmadeq amal jamu ape?share la..mcm best je..heheh..

Saya amal jamu perawan keluaran NZ..saya serasi dgn jamu keluaran NZ ni..maafla kepada yg bertanya lama x singgah forum ratuhati...

 


IKLAN

IKLAN PENAJA