collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: ambil clomid utk hamil  (Read 13890 times)

Offline nirikays

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4125
  • Suka? +10/-0
  • ..ALL izZ WELL..
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #50 on: April 14, 2015, 03:56:36 PM »
kat previous page ada sis tu dah explain pasal progynova & clomid..dia explain lagi power dr sy..huhu, sy neh tak pandai nak explain.
cuba tanya doc kalau tak amek boleh tak..
kesian pulak tak selesa camtu..kena banyakkan air kosong jugak.
..kte dh maen gile since kte kenal,
  kte teruskan maen gile kte..  ;D


Ada MenjUal Almond Crunchies Berkaramel. Order? PM/Inbox

http://bit.ly/1wd0sww

Offline izzyani

  • Topaz
  • *
  • Posts: 11
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #51 on: May 18, 2015, 11:37:11 AM »
salam semua..

sy br 1st cycle amik clomid.CD11 pegi scan..dktor ckp telur byk cuma xbsar..plg bsar pn 0.5cm..sepatotnye time ni dh saiz 1.8cm huhuuu..sedih jgk.dktor ckp xpe try jgk..cuma klau xde rezeki kna amik clomid lg utk cycle seterusnya.n plg pntg kna turunkn berat bdn..ade effect jgk tu..

Offline ladyfyna

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #52 on: May 23, 2015, 08:39:28 AM »
Salam semua...
Saya pun pernah cuba clomid jgk dan berjaya. Tapi gugur pd 7weeks. Masalah rahim tak kuat. 3 kali gugur. Dan sampai sekarang masih berusaha lg..

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4283
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #53 on: May 25, 2015, 08:42:35 PM »
salam....hmmm..pernah sekali on clomid....berjaya prggy...tp xde rezeki...abortion....teringin nak on clomid semula....

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #54 on: May 26, 2015, 12:11:23 AM »
Saya pernah 2x ambil.clomid.... thn lepas 50mg tp xberjaya hamil... bulan may ni doc bg 100mg... ambil pd CD 2- CD7 ... CD8 buat tvs , telur ada d kiri n kanan ovari tp saiz 8mm shj...should be 10mm ... CD13 doc suntik ovidrel utk bantu keluarkan telur ... harini CD15 ... doakan saya bjaya hamil....

kesan ambil clomid pd saya...selalu pening & loya...lepas suntik ovidrel, makin kuat loya n rasa mcm period pain

Offline PiSCes Za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2151
  • Suka? +2/-0
    • ...Aku Puan Za!...
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #55 on: May 26, 2015, 09:57:51 AM »
saya pernah on clomid 2x. mula2 tak berjaya.. 2nd berjaya tapi mc masa 18w. then saya on clomid lagi 6x, semua tak berjaya
   
My Ovulation Chart

❤ Nurul Afif : MC@7w, 17/2/2013 ❤ Nur Muhammad : MC@18w4d, 14/11/2013 ❤ CP 1/3/2016
 ...Aku Puan Za!...

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #56 on: May 26, 2015, 12:31:40 PM »
saya pernah on clomid 2x. mula2 tak berjaya.. 2nd berjaya tapi mc masa 18w. then saya on clomid lagi 6x, semua tak berjaya

On clomid 6x dlm setahun ke?

Offline nourul wan

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 108
  • Suka? +0/-0
  • allah x akan uji di luar kemampuan hambanya.
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #57 on: May 27, 2015, 05:23:05 PM »
salam kawan2..
nurul nk tanya..
ada x sape2 yg penah ambil clomid n ade efek jantung bdegup laju..
last year nurul ada ambil clomid tp xde plak efek2 cmtu..
awal bln may aritu baru on balik clomid..and dalam seminggu ni jantung bdegup laju la..tp bkn setiap masa..kejap2 je jd cmtu..takot la plak..hehehe..

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #58 on: May 27, 2015, 09:13:31 PM »
salam kawan2..
nurul nk tanya..
ada x sape2 yg penah ambil clomid n ade efek jantung bdegup laju..
last year nurul ada ambil clomid tp xde plak efek2 cmtu..
awal bln may aritu baru on balik clomid..and dalam seminggu ni jantung bdegup laju la..tp bkn setiap masa..kejap2 je jd cmtu..takot la plak..hehehe..

eh sama la saya... bulan ni ambil clomid 100mg & selalu jantng bdegup laju... selalu bdebar2... ingatkan saya je mcm tu  ;D

Offline nourul wan

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 108
  • Suka? +0/-0
  • allah x akan uji di luar kemampuan hambanya.
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #59 on: May 28, 2015, 11:30:12 AM »
eh sama la saya... bulan ni ambil clomid 100mg & selalu jantng bdegup laju... selalu bdebar2... ingatkan saya je mcm tu  ;D
tu la..pelik la..takot pon ada ni..ke ni mmg efek bila ambil clomid?
sblum ni sy ambil clomid x de plak jd mcm ni..kali ni dh rasa mcm lari kena kejar ngn anjing je..laju btol jntung ni..hehe

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #60 on: May 28, 2015, 09:52:36 PM »
tu la..pelik la..takot pon ada ni..ke ni mmg efek bila ambil clomid?
sblum ni sy ambil clomid x de plak jd mcm ni..kali ni dh rasa mcm lari kena kejar ngn anjing je..laju btol jntung ni..hehe

tak pasti la... tp tahun lepas mmg ada pernah ambil sekali clomid ni .. xde lak mcm tu... just pening2 je... yg kali ni mjadi2 lak  :P

Offline liajuliana

  • Topaz
  • *
  • Posts: 16
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #61 on: June 18, 2015, 04:00:51 PM »
Nak tanya ada sesiapa tahu x kat area kuantan kat mana saya boleh dptkan clomid...pastu doctor akan cek juga saiz telur bila dah makan clomid...teringin nak baby sbb sy dh disahkan ada 1 tiub fallopio sahaja...harap dapat membantu

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #62 on: June 19, 2015, 09:51:35 AM »
Nak tanya ada sesiapa tahu x kat area kuantan kat mana saya boleh dptkan clomid...pastu doctor akan cek juga saiz telur bila dah makan clomid...teringin nak baby sbb sy dh disahkan ada 1 tiub fallopio sahaja...harap dapat membantu

biasanya di mana2 doktor pakar ada... tp clomid xde d farmasi sbb  controlled medicine

Offline nourul wan

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 108
  • Suka? +0/-0
  • allah x akan uji di luar kemampuan hambanya.
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #63 on: June 22, 2015, 07:04:20 PM »
Nak tanya ada sesiapa tahu x kat area kuantan kat mana saya boleh dptkan clomid...pastu doctor akan cek juga saiz telur bila dah makan clomid...teringin nak baby sbb sy dh disahkan ada 1 tiub fallopio sahaja...harap dapat membantu
better cari pakar perbidanan n dapatkan nasihat dulu sbb sy di fahamkan x semua org bole ambil clomid..try la google klinik pakar o&g area kuantan..

Offline ana_mutiara

  • Nilam
  • *
  • Posts: 317
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #64 on: October 27, 2015, 10:42:53 PM »
Assalamualaikum rakan-rakan RH

Setelah 5 bulan menunggu akhirnya period sy keluar akhirnya
Malam ni sy start on clomid
Mohon rakan2 doakan agar usaha saya kali ni berjaya ye..
Saya juga sentiasa mendoakan agar semua yg sedang TTC akan mendapat khabar berita gembira bakal menimang cahaya mata tidak lama lagi.. Insha Allah.. Amiinnn..

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #65 on: October 28, 2015, 12:56:51 PM »
Assalamualaikum rakan-rakan RH

Setelah 5 bulan menunggu akhirnya period sy keluar akhirnya
Malam ni sy start on clomid
Mohon rakan2 doakan agar usaha saya kali ni berjaya ye..
Saya juga sentiasa mendoakan agar semua yg sedang TTC akan mendapat khabar berita gembira bakal menimang cahaya mata tidak lama lagi.. Insha Allah.. Amiinnn..

Waalaikummussalam.... insyaallah..semoga berjaya... saya bulan ni xambil clomid, doc kata badan saya tak sesuai dgn clomid selepas 4cycle xbjaya...insyaallah minggu ni buat iui tanpa clomid

Offline ana_mutiara

  • Nilam
  • *
  • Posts: 317
  • Suka? +2/-0
  • Menanti 'buah cinta' kurniaan Allah :)
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #66 on: October 28, 2015, 03:36:31 PM »
Waalaikummussalam.... insyaallah..semoga berjaya... saya bulan ni xambil clomid, doc kata badan saya tak sesuai dgn clomid selepas 4cycle xbjaya...insyaallah minggu ni buat iui tanpa clomid

Terima kasih Hana.. Saya juga doakan agar awak berjaya bulan ni ye... Sama2 kita berdoa.. :)

Offline Nur Ima Ismael

  • Topaz
  • *
  • Posts: 21
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #67 on: October 30, 2015, 09:15:27 AM »
Nak join lah..

Td g klinik family sbb cek kulit anak eczema. Alang2 tnyalah topik ttc.

Doc sruh sy mkn folic acid 2biji sehari.
Pil clomid 2nd day period.
Tu je.

Lps bca komen2 uolls sy jd curious plak. Doc xckp nk scan pun... so mcmna ni? Prlu mkn ke? Tkt plak sy.
Saya mkn clomid gak. Doc x aoh dtg pon utk chck blik telur.. sedihnya.. x mnjdi apa pon. Ni dh masok sbln lebih period xdtg. Chck xde apa pon.. saya mmg prob period. Xtahu dh nk pegi mana..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk


Offline Nur Ima Ismael

  • Topaz
  • *
  • Posts: 21
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #68 on: October 30, 2015, 12:18:06 PM »
Waalaikummussalam.... insyaallah..semoga berjaya... saya bulan ni xambil clomid, doc kata badan saya tak sesuai dgn clomid selepas 4cycle xbjaya...insyaallah minggu ni buat iui tanpa clomid
Salam hana dh bt iui ke.. cmne process dia..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk


Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #69 on: November 01, 2015, 04:47:40 PM »
Salam hana dh bt iui ke.. cmne process dia..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

waalaikummussalam... alhamdulillah dah buat 2hari lepas.... semuanya ok... masa CD15 telur hampir18mm... CD17 terus IUI... ni kali kedua IUI saya... kali ni tanpa bantuan clomid... doc ganti dgn suntikan folliculin

Offline imah81

  • Topaz
  • *
  • Posts: 25
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #70 on: November 03, 2015, 01:36:38 PM »
waalaikummussalam... alhamdulillah dah buat 2hari lepas.... semuanya ok... masa CD15 telur hampir18mm... CD17 terus IUI... ni kali kedua IUI saya... kali ni tanpa bantuan clomid... doc ganti dgn suntikan folliculin
salam hana nak tanya berapa kos untuk buat IUI..??

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #71 on: November 04, 2015, 11:19:37 AM »
salam hana nak tanya berapa kos untuk buat IUI..??

Kali kedua ni saya buat kat hosp kerajaan..so percuma la...masa pertama dulu hospital swasta..rm 3400 .... masa tu telur xbesar, 3x injection  gonal, tu yg jadi mahal

Offline ibuhakim

  • Topaz
  • *
  • Posts: 3
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #72 on: November 28, 2015, 10:29:48 AM »
Assalam kwn2..sy nk tnye ade x spe2 yg ade pengalaman oepas amik clomid ble buat ujian darah tgok hormon progesteron jtuh teruk...sblum sy amik clomid sy pnye hormon 6ng/ml tp ble mkn clomid 2 cycle hormon progesteron sy jd sikit sgt cume 0.99ng/ml je..npe jd mcm tu ye?sedih sgt2...huhu :'(

Offline Has.nadiya

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #73 on: September 21, 2016, 10:43:06 PM »
Hi semua.

Saya nak tanya, saya pernah terbaca clomid boleh ambil dlm 6cycle saja. 6 cycles seumur hidup ke?

Katakan saya ambil clomid, 3 kali baru berjaya hami. Then, next prenancy pun still kena bergantung dgn ubat. Jadi, saya ada 3 kali chance lagi ke utk mencuba hamil dengan clomid?

Offline mi_za

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4283
  • Suka? +26/-0
  • ayang sayang abang untuk selamanya
Re: ambil clomid utk hamil
« Reply #74 on: June 13, 2017, 10:43:00 AM »
rujuk la ke doktor gynea....tanya pendapat doktor.... saya pun dah 2 kali on clomid ni... kali pertama berjaya preggy..kli kedua makan bulan lepas....hmmm nampak nye tidak berjaya..dah period....  dia bagi senggugut lak tu...

 


IKLAN

IKLAN PENAJA