collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Pengalaman Hamil dengan Virgin Oil  (Read 943 times)

Offline cikhaslina

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Pengalaman Hamil dengan Virgin Oil
« on: January 31, 2017, 07:32:32 AM »
Hai semua..
.
Just nak share pengalaman saya hamil anak ke-2. Anak pertama dah 2 tahun 5 bulan, anak ke dua ni nak masuk 5 bulan dalam kandungan. Alhamdullilah.. diberi kesempatan lagi untuk hamil. Walaupun, mulanya rasa macam hampa dan stress bila tiap bulan asyik dikunjungi period.

.
Selepas setahun melahirkan anak pertama, memang nak ada baby baru, rindu nak pregnant, rindu nak pegang baby dan tentu lah suami orang yang paling nak sangat baby. 1st baby boy, sy tau suami nak baby girl plak sbb dia suka baby girl =). Baby ape pun saya tak kisah.. yang penting sihat dan menjadi pengerat cinta kami..cewah..
.
Setiap bulan sy check UPT bila dekat due period atau miss seminggu mcm tu.. tp selalu hampa sbb selepas check je, period mesti keluar.. huhu.. masa tu rasa pelik jg, kenapa susah plak nak pregnant kali ke-2..huh.. sy buat senyap2 je UPT tu sebab taknak hubby kecewa.. kadang sedih sorang2..
.
Yg peliknya, saya selalu ade simptom preggy setiap kali nak period, sbb tu la sy ingat sy preggy, dengan perut agak berisi.. hihi.. angin jgn cakap la... memang asyik berangin je dalam badan ni..
.
Dalam 2-3bulan mcm tu sy lupakan harapan sy nak ada baby, sbb time tu memang berserah pada rezeki yg Allah nak bagi..
.
dan..

1 hari saya terjumpa 1 blog pasal minyak jarak yang boleh rawat kesuburan. kebetulan masa tu saya tengah buat projek untuk buat Rawatan Minyak untuk muka saya yg kering dan kusam.
.
Saya pun cuba buat blended oil dari minyak jarak virgin dan beberapa pati minyak untuk sapu kat perut atau ari-ari. Selepas sapu campuran minyak, saya lapik dengan kain dan biar sehingga esok pagi.
.
.
.
.
Bila tiba time period seterusnya, badan memang rasa berangin je..breast rasa sakit kejap2..tp saya tunggu sehingga lewat 2 minggu baru buat UPT Test..
.
Alhamdullilah.. period tak datang dah.. Dah double line.. Alhamdullilah..Masa tu rasa mcm x percaya.. bila2 fikir2 semula, mungkin hormon tak stabil buat susah preggy dan bila sapu minyak tu, dia betulkan masalah hormon terus kat rahim.
.
Sekian coretan saya

Offline ZIK_nathalya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 209
  • Suka? +1/-0
  • YA Allah,tabahkan hatiku untuk harungi hidup ini..
Re: Pengalaman Hamil dengan Virgin Oil
« Reply #1 on: February 03, 2017, 04:58:23 AM »
hai cikhaslina..
boleh saya tau minyak jarak ni minyak castor oil ka?
cik haslina campur minyak ni dengan pati minyak apa? boleh jelaskan?
huhu sy mmg dah ada castor oil ni untuk melebatkan rambut & bulu mata...
saya campur dengan Argan oil dan juga pada conditioner...
kalau untuk kesuburan pula nak campur dengan minyak apa?

 


IKLAN

IKLAN PENAJA