collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: 34 minggu  (Read 477 times)

Offline PinkyAnis25

  • Topaz
  • *
  • Posts: 6
  • Suka? +0/-0
34 minggu
« on: February 25, 2017, 09:23:58 AM »
Hi semua,

Sape kat sini bile scan tarikh EDD tak same dgn tarikh LMP, mcam saye alhamdulillah 34 weeks da ikut tarikh LMP .. tapi bile scan dah 35 weeks .. normal ke tu ? berat baby 2.54kg skang nie .. 

Offline cicipo2806

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: 34 minggu
« Reply #1 on: March 02, 2017, 12:39:44 PM »
sy ada problem tu skrg..tp saya baru 7 minggu kalau ikut size baby..tp ikut LMP sepatutnya dah 9minggu..doc siap agak2 tarik conceived..haha mana nak ingat to be exact bila kita bersama suami tu...
dlu anak 1st pulak..klinik scan mula2 dlu lewat seminggu..bila pg gynae awal seminggu pulak..last2 kena czer pada 40minggu 1 hari dengan alasan overdue..
dah masuk 38minggu ni alert dengan semua simptom2 nk beranak..takut terberanak awal pulak
 
good luck!!

Offline mommy_ateh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 3
  • Suka? +0/-0
Re: 34 minggu
« Reply #2 on: May 22, 2017, 11:57:31 AM »
salam..
sy pon ade mslh yg sama..last week kandungan 35 minggu..berat baby doc estimate 2.6 kg, alhamdulillah...cuma bila doc scan,doc ckp ukuran lebar seluruh kepala baby (BPD) nmpk kecik  :-[ which is dlm 33 minggu je..ukuran tulang paha (FL) n lilitan perut (AC) semua normal ikot 34@35 weeks..so doc suruh refer hospital..tp hospital set appoinmnet kamis ni utk repeat scan balik..sy rasa risau sgt..ini kandungan yg ke2..ade sape2 yg ade pengalaman mcm sy x??tlg bagi pendapat ye..tq..

 


IKLAN

IKLAN PENAJA