collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Gender berdasarkan Ovulasi  (Read 986 times)

Offline mamanuha

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 111
  • Suka? +0/-0
Gender berdasarkan Ovulasi
« on: March 02, 2017, 03:45:37 PM »
Assalamualaikum..

Saya ingin bertanya sejauh manakah kebenaran gender bayi ditentukan berdasarkan waktu "bersama" sebelum ovulasi & selepas ovulasi berdasarkan graf bbt?Ada orang cakap jika "bersama" sebelum ovulasi,akan dapat baby girl & jika "bersama" semasa & selepas @ selepas ovulasi akan dapat baby boy.

Walau apa pun semuanya ditentukan Allah & kena bersyukur dikurniakan zuriat,alhamdulillah..Saya sudah mempunyai 2 org anak perempuan & sekarang ttc (trying to conceive) untuk dapat baby boy pula.Harap dapat berkongsi pengalaman dari semua..terima kasih :)

Offline eva

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Gender berdasarkan Ovulasi
« Reply #1 on: March 07, 2017, 09:28:55 AM »
haiii....

actually, sya tak berapa sure tentang ovulasi ni boleh menentukan gender.. tapi, mengikut pengalaman sy sebelum ini, sy prgnant ketiga tiga anak sy, 1st anak..waktu bersama sewaktu benar-benar hari subur, lahir anak lelaki.. dan 2nd dan 3rd baby...waktu bersama adalah dua hari sebelum ovulasi.. huhuhu.. ingatkan dua hari sebelum ovulasi tu dapatlaa anak pompuan tapi kita hanya merancang Tuhan yg menentukan.. ketiga-tiga anak sy adalah lelaki... skg ni prgnnt lg utk anak ke 4.. tapi tak tahu lg laa apa gender nye.. sy berserah ja...

Offline mamanuha

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 111
  • Suka? +0/-0
Re: Gender berdasarkan Ovulasi
« Reply #2 on: March 07, 2017, 04:07:42 PM »
haiii....

actually, sya tak berapa sure tentang ovulasi ni boleh menentukan gender.. tapi, mengikut pengalaman sy sebelum ini, sy prgnant ketiga tiga anak sy, 1st anak..waktu bersama sewaktu benar-benar hari subur, lahir anak lelaki.. dan 2nd dan 3rd baby...waktu bersama adalah dua hari sebelum ovulasi.. huhuhu.. ingatkan dua hari sebelum ovulasi tu dapatlaa anak pompuan tapi kita hanya merancang Tuhan yg menentukan.. ketiga-tiga anak sy adalah lelaki... skg ni prgnnt lg utk anak ke 4.. tapi tak tahu lg laa apa gender nye.. sy berserah ja...

Kiranya gender tu tidak bergantung pada waktu bersama la kan..semuanya terpulang pada Allah kan..Mcm saya 2nd baby "bersama" 2 hri sebelum ovulasi dapat girl..yg Sulong xtau sebab bunting pelamin..Sekarang ttc untuk boy plk.Moga sis eva dapat girl pulak kali ni ;)

Offline eva

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Gender berdasarkan Ovulasi
« Reply #3 on: March 09, 2017, 10:56:51 AM »
Kiranya gender tu tidak bergantung pada waktu bersama la kan..semuanya terpulang pada Allah kan..Mcm saya 2nd baby "bersama" 2 hri sebelum ovulasi dapat girl..yg Sulong xtau sebab bunting pelamin..Sekarang ttc untuk boy plk.Moga sis eva dapat girl pulak kali ni ;)
betul.. tak semestiya bergantung ovulasi huhuhu.. hopefully mamanuha.. tapi apa2 pun kita berserah saja. yang penting baby sihat dan sempurna  ;D

Offline mamanuha

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 111
  • Suka? +0/-0
Re: Gender berdasarkan Ovulasi
« Reply #4 on: March 10, 2017, 07:05:20 AM »
betul.. tak semestiya bergantung ovulasi huhuhu.. hopefully mamanuha.. tapi apa2 pun kita berserah saja. yang penting baby sihat dan sempurna  ;D

.Ddoakan moga Allah rezekikan sis eva bby girl n sy baby boy..aamin..Yang penting baby sihat sempurna,ckup sifat & selamat dilahirkn..aamin

Offline eva

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Gender berdasarkan Ovulasi
« Reply #5 on: March 10, 2017, 08:40:25 AM »
.Ddoakan moga Allah rezekikan sis eva bby girl n sy baby boy..aamin..Yang penting baby sihat sempurna,ckup sifat & selamat dilahirkn..aamin
Amin... tq sis mamanuha  :-*

 


IKLAN

IKLAN PENAJA