collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Spotting 3, 4, 5 DPO  (Read 289 times)

Offline Miss Volvo

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 192
  • Suka? +1/-0
Spotting 3, 4, 5 DPO
« on: June 05, 2017, 09:50:07 AM »
Hi warga RH,

saya ahli lama dalam RH ni sejak 2013. Dah tinggalkan RH sejak Jun 2014 hmmm  ;D Hari ni muncul sebab ada kemusykilan  :o

first day of last period : 17. 05. 17
next period: 15. 06. 17
ovulation : 31. 05. 17
Cycle Day: 27 - 30
spotting brownish: 3, 4 & 05. 06. 17 (3, 4, 5 DPO)

saya guna Fertility Friend app. saya cuma key in period je sebab saya malas nak ambil suhu.

first time in my life spotting sebelum period. bila saya google website mostly website orang puteh, ada yang kata terlalu awal untuk implantation bleeding. dan ada yang dari pengalaman sendiri kata mereka spotting seawal 3, 4 DPO dan pregnant. dan ada yang kata spotting tu maybe sebab cyst atau penyakit lain. so saya sangat risau.

ada tak warga RH mengalami situasi seperti saya?

lagi satu hmm bulan puasa ni kalau spotting puasa batal ke? sebab sejak spotting tu saya masih teruskan puasa.

Offline ima

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1211
  • Suka? +0/-0
  • Iftah Izzul anugerah terindah ibu ayah
Re: Spotting 3, 4, 5 DPO
« Reply #1 on: June 07, 2017, 12:09:20 PM »
hai miss volvo..sy pun sporting 1-2 hari sebelum period..mmg teruskan puasa..hari ke 3 baru period keluar macam biasa..mmg dah x boleh puasa la :)

Offline Miss Volvo

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 192
  • Suka? +1/-0
Re: Spotting 3, 4, 5 DPO
« Reply #2 on: June 07, 2017, 04:23:31 PM »
hai miss volvo..sy pun sporting 1-2 hari sebelum period..mmg teruskan puasa..hari ke 3 baru period keluar macam biasa..mmg dah x boleh puasa la :)

Saya spotting 3 hari je (3 - 5. 6. 17). Semalam dan hari ni tak spotting dah. Period pun lama lagi, 15. 06. 17.

Risau la, harap takde penyakit la hmm..

Offline Miss Volvo

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 192
  • Suka? +1/-0
Re: Spotting 3, 4, 5 DPO
« Reply #3 on: June 12, 2017, 11:29:55 PM »
nak update..

Dari CD18 hingga CD27 (hari ni) saya masih spotting. Brownish. Spotting sangat sikit bila lap dengan tissue je baru perasan.

Offline Miss Volvo

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 192
  • Suka? +1/-0
Re: Spotting 3, 4, 5 DPO
« Reply #4 on: June 13, 2017, 11:28:54 AM »
update

hari ni masih spotting pinkish. perut cramp. baru je siap jumpa doc. buat blood tests and upt. both  negative. Next month buat pap smear.

Offline Miss Volvo

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 192
  • Suka? +1/-0
Re: Spotting 3, 4, 5 DPO
« Reply #5 on: June 15, 2017, 12:52:02 PM »
update.

Semalam demam, cirit birit and perut cramp. spotting masih ada (brownish). Pagi semalam pitam sebab berdiri lama. Doc buat blood tests and urine test, both negative. Doc scan rahim tak nampak apa2 sebab pundi kencing tak penuh.

Doc bagi appointment untuk jumpa gynea bulan depan. Hari ni dijangka period. Pagi tadi temperature dah drop 36.4 (suhu sy bila nak period).

Sekarang masih menanti ketibaan period.

 


IKLAN

IKLAN PENAJA