collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: UJIAN SELAMA TTC? BOLEH KONGSI?  (Read 1331 times)

Offline PuanSense

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 169
  • Suka? +1/-0
UJIAN SELAMA TTC? BOLEH KONGSI?
« on: December 18, 2017, 10:28:09 AM »
Hai sekian lama x masuk group ni..dah bersawang rupanya  ;D ;D Alhamdulillah berkaitan dgn tajuk kt ats tu,sy dah pun berjaya conceive 1 baby girl last thn year 2016,lahir lah budak seketul yg diberi nama Ameera Humaira ;D , sy pn berjaya ttc selama 2yr3m fuhhh..Alhamdulillah akhirnya Allah tahu waktu yg terbaik!! selama ttc tu mcm2 ujian yg sy kena lalui bersama shuben trsyg  :-* Sebelum nak dapat anak pn Allah uji sy dgn bermacam2 ujian iaitu SAKIT  :( , tapi sy redha dan pasrah dgn ketentuan ILAHI,nak dijadikan cerita pada awl bln MAC 2015,ujian sakit yg pertama dtg adalah APENDIXS, Allahu.. sakit yg teramat sgt :( :( dan akhirnya sy tlh dimasukkan ke wad di Columbia Asia dan x pasal2 perut kena tebuk :-\ 3 bahagian tempat,kiri,pusat dan 1 lg kat ats tut kte.. tp alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.. :) , tetapi lps pada tu kusangka hujan tapi dtg lak ribut.. huhu.. End december 2015 diuji lagi dgn sakit tulang belakang iaitu (slip disc) sakit yang paling teruk sy lalui hari tu,sbb dah efek kaki kiri saya,dan kata doc dah ganggu urat saraf.. betapa syukurnya sy Allah uji sebegitu sekali... mulanya sy rasa sedih sgt sbb knp Allah x putus2 hadirkan sy dgn ujian SAKIT, tp sebaliknya sy bersyukur sbb Allah tu Maha Menguji dan sy pikir terlalu bnyk dosa2 sy masa lampau,moga Allah hapuskan segala dosa2 sy melalui sakit yg dtg tu,,sy positve2 dan positif.. minor operate pn dah buat,dan sy syukur sbb Allah permudahkan sglaNya.. lps pada tu pantang la kau 3 bln jgk la.. ;D dan tanpa dijangka2 dlm waktu sedih Allah hadirkan 1 anugerah yg ditunggu2 selama ni iaitu SY POSITIF PREGNANT! Allahuakbar sujud syukur sy kepadaNya yg Maha Pengasih lagi Maha Menyayangi hambaNya.. Allah..xterkata sy masa tu dgn suami.. mmg happy sgt2.. Allah uji dgn sakit dan Dia jualah yg dtgkan kebahagian kpd hambaNya.. Alhamdulillah syukur sgt2,dan skrg anak sy dh nak masuk setahun bln 12 ni.. dan xlme lgi nak jadi kakak to be pulak ;D Alhamdulillah yg si adek ni cpt lak proses nya hahaha.. dulu bkn main susah nak dpt yg sulung,mai yg adik ni ehhh btl ke?? cm x caya pn ada.. tp sy yakin ALLAH dah bg rezeki..sy syukur sgt2..skng yg kedua ni baru nak masuk 3bln.. doakan sy dipermudahkan sgla urusan ya kwn2 semua.. terima kasih :-* :-* :-*

Klo ada yg nak share cerita ke pengalaman ke berkaitan tajuk boleh la kongsi2 sama2 yer :-* :-* :-* :-*

Offline MiszQaseeh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
Re: UJIAN SELAMA TTC? BOLEH KONGSI?
« Reply #1 on: January 03, 2018, 09:56:52 AM »
Wah...ttc 2y3m....sye pown belum.berjaya hamil sampai skrg... Usia perkahwinan 1y9m.... Saya nak tanya... Apa usaha yang puan sense buat.... Sebelum dapat positif pregnant.... And sebelum tue ada tak.buat pape ujian kesuburan....??

 


IKLAN

IKLAN PENAJA