collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...  (Read 12829 times)

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #50 on: April 05, 2011, 08:48:01 AM »
kelly pun join rh bulan may 2009.. orang kata macam cinta pandang pertama lah.. sekali jumpa terus melekat sampai sekarang.. hehehhe

Offline ummi

  • Administrator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 5569
  • Suka? +73/-0
    • ohcomel
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #51 on: April 05, 2011, 08:55:46 AM »
post kelly 1011 - cantik, seratus lagi nak cukup no lagi cantik 1111

Offline Kelly

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 2813
  • Suka? +22/-0
  • I love u.. u love me.. we are happy family!
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #52 on: April 05, 2011, 09:03:05 AM »
post kelly 1011 - cantik, seratus lagi nak cukup no lagi cantik 1111

kann kak ummi.. kena buat kenduri ni.. ekkeke:p

Offline nasznazihah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 176
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #53 on: April 05, 2011, 09:03:57 AM »
tertarik dgn tajuk ni...hehhee....

sya start register RH dlm pertengahan 2008...tp smpi skrg just jd silent reader je....
igt lg masa tu baru naik keje bersalin ank 1st....nak cari ilmu pasal jga bby....

pssttt.....hari2 bukak RH tau....kecuali hari x keje je....hehhehe...RH tetap di hati....

Offline DeLLa

  • Delima
  • *
  • Posts: 1022
  • Suka? +8/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #54 on: April 05, 2011, 09:20:29 AM »
terukkan najihah, paksa2 lak aktif thread lain hahaa sukati la kan
lepas ni tak leh buat gitu lagi la kita ;-)

della, abihkan beribu-ribu lemon

akak mula jadik ahli RH hari pertama, malah detik dan saat pertama RH ditubuhkan hehee

lawak aaa statement kak ummi ni..hehe...tu aaa penat kumpul mata..ribu2 thread tu..gone with the wind..dulu kan..hari2 dok reply thread...pastu tgk status...gold..platinum...bla bla bla...
ingat lagi contest pertama RH anjurkan..saya menang dapt tupperware goflex..hehe...
dah thread pertama yg saya buka...tanya pasal breastfeeding...ingat sgt lagi la...

Offline Wina

  • Delima
  • *
  • Posts: 826
  • Suka? +6/-0
  • blessed with a beautiful life
    • ? Yaadein ?
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #55 on: April 05, 2011, 09:26:08 AM »
wina join RH masa mengandungkan Kira, pertengahan tahun 2008...masa tu rajin google pasal info pregnancy & baby tup tup terjumpa RH, jatuh cinta &  terus melekat sampai sekarang kekekekekeke

masa baru join dulu, wina satu 'geng' dengan aris & krsty sebab sama² mengandung anak 1st masa tue & mengandung anak 2nd pun sama² gak  ;D

1st time jumpa geng RH masa majlis harijadi anak aris, ayip kat rumah dia...best dapat jumpa ramai 'otai' RH macam kak as, kak ris, ida, ann & ramai lagi la

nuyue, kak nora, jue pun wina dh jumpa...best!

cuma belum berpeluang nak join gathering RH...

ashlia

  • Guest
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #56 on: April 05, 2011, 10:53:55 AM »
saya lak,genap lah setahun join RH..sejak april thn lepas 2010.
asalnya nak cari pasal susu dan pemakanan sihat untuk aleesya.

dari RH,terikut join buat blog. =) terisi gak lah kesunyian duk umah ni bila ada kawan alam maya.
hehehehe..

Offline kitty

  • Nilam
  • *
  • Posts: 413
  • Suka? +1/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #57 on: April 05, 2011, 02:35:41 PM »
kitty start berkenalan dengan RH tahun lepas masa pregnant.. gugel2 nak tahu info pasal pregnancy, pasal bf dan pasal hospital jugak... lepas tu baru register tapi jadi silent reader je.. tak penah komen hatta 1 post pun.. hehe...

sekarang ni kat RH yg baru ni baru la tergerak jari untuk menaip post... hehe...

lydianajihah

  • Guest
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #58 on: April 05, 2011, 03:07:26 PM »
terukkan najihah, paksa2 lak aktif thread lain hahaa sukati la kan
lepas ni tak leh buat gitu lagi la kita ;-)

della, abihkan beribu-ribu lemon

akak mula jadik ahli RH hari pertama, malah detik dan saat pertama RH ditubuhkan hehee

tak ada aih paksa2 tu.
buhsan juga kalau geng2 kita2 je kan. masuk thread lain baru meriah.

Offline intan SRM

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #59 on: January 11, 2012, 03:05:43 PM »
kenal RH thru user id FIKIR kat susuibu.com. ;D
lam awai 2009 kot..tak ingat dah.
now password kt susuibu.com pun dah lupa.. ngeeeeeeeeee

salam semua
saya pun macam Rozy,kenal RH melalui salah seorang user di SUSU IBU.tak ingat sapa nama dia.lepas saya ada beri komen di SI,sekitar akhir 2008, yg mendapat banyak email masuk DI INBbox,ada seorang user jemput jadi ahli dan beri pandangan di RH.
lepas tu jadi ahli awal tahun 2009 dulu.sebelum tu ada juga selak RH tapi masa sangat cemburu untuk saya komen sama. lepas tu saya dah lupa username saya kat SI dan rh.lepas tu ingat balik tapi masa sangat cemburu dengan saya ni.isk isk,busy apa ntah agaknya kan...:)

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #60 on: January 11, 2012, 03:09:13 PM »
intan...sape kah kamu?
adehhh hilang ingatan neh
sebelum ni pakai nama yg sama ke?

Offline aziera

  • Nilam
  • *
  • Posts: 419
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #61 on: January 11, 2012, 03:28:05 PM »
Saya start mengandungkan Aqil tahun January 2009 , suka baca petua & ilmu2 kat sini. Tapi setakat baca jer tak berforum. Lama2 rasa seronok nak share pendapat kat sini. Wah dah lama jugak yer ratuhati nie.



Offline bbfarah

  • Nilam
  • *
  • Posts: 446
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #62 on: January 11, 2012, 03:44:15 PM »
farah jadi ahli masa tu nak tahu apa keputusan bila buat upt tapi samar2... bile dapat banyak info, terus jadi ahli.. rasenye start jadi ahli adalah pada bulan 11/2011 rasenye... baru lagi... :)





Offline mazidah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 110
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #63 on: January 11, 2012, 04:04:13 PM »
Sy join pun baru lg...time tu bln nov thn lepas..hihi

Offline hanaril

  • Topaz
  • *
  • Posts: 65
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #64 on: January 30, 2012, 11:42:30 AM »
saya masih baru. baru je join beberapa hari..itupun selepas saya duk mencari info pasal ingin hamil.jumpa laman web ni, jadi silent reader dulu.lepas tu terus masuk ahli.banyak information leh dapat kt sini..thanks ratuhati...





Offline kiah

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1619
  • Suka? +3/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #65 on: January 30, 2012, 01:17:51 PM »
kiah lak join dlm awl 2009 kot..time tu dok search pasai ingin hamil n check kesuburan..dl ada kalendar kesuburan..dr dl,sampai la skrg sntiasa jatuh cinta ngan RH
 

Offline ayureen

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2073
  • Suka? +5/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #66 on: January 30, 2012, 02:02:47 PM »
saya join RH pun dari tahun 2009..mase tu pregnant anak yang pertama.
selalunya saya online dari ofis je..ntah kenapa tiba2 saya tak boleh bukak RH kat opis lagi.macam dah kene blok.
pastu skarang ni sejak pregnant anak kedua dah join balik RH.
kadang2 saya malu nk bertanya soalan2 yang sensitif ngn kawan2 atau famili..jadi kawan2 RH la tempat saya bertanya macam2 soalan.

Offline yana~alisya

  • Nilam
  • *
  • Posts: 345
  • Suka? +3/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #67 on: January 30, 2012, 02:13:11 PM »
saya baru 7 bulan joint RH ni.Min (rakan RH jg) yg kenalkan saya dgn RH ni. Masa tu saya baru kehilangan anak kedua dan masih berpantang.Menerusi RH saya dpt kawan2 baru dan dari sini saya dpt info-info utk hamil kembali.Alhamdullillah sekarang dh preggy semula.
:: my life, my love, my princess & my little angel ::
http://sitihawabidadarisyurga.blogspot.com/

norbaiti ridzuan

  • Guest
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #68 on: August 21, 2013, 03:58:27 PM »
Saye baru 2 minggu.... huhuhuhu...  ;)
jumpa RH pun masa mencari-cari petua2... sekali terpaut kat sini... rasanya kalah FB... best sgt kat sini... :D

Offline ciku

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #69 on: August 22, 2013, 05:44:24 AM »
saya baru join beberapa minit yang lalu..haha
sebenarnya dah lama jadi silent reader je kat forum ni..
hari ni baru ringan sikit tangan nk klik butang register..
salam kenal semua... ;D ;D

norbaiti ridzuan

  • Guest
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #70 on: August 22, 2013, 08:01:58 AM »
saya baru join beberapa minit yang lalu..haha
sebenarnya dah lama jadi silent reader je kat forum ni..
hari ni baru ringan sikit tangan nk klik butang register..
salam kenal semua... ;D ;D

welcome to da club ciku!! :D

Offline ZIK_nathalya

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 209
  • Suka? +1/-0
  • YA Allah,tabahkan hatiku untuk harungi hidup ini..
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #71 on: March 31, 2017, 11:35:10 AM »
salam smua member RH..
saya pun nak kongsi juga..
sy terjebak dengan forum ratu hati ni selepas  genap 6 bulan berkahwin (12 december 2010)..
lepas 6 bulan kosong.. mula la kalut sibuk nak cari mcm mana nak cepat hamil..
mula la menggugel  dan ternampak link..
"tanda awal kehamilan sebelum di sahkan hamil-ratu hatl"
bila dah termasuk dalam forum ni..
banyak info dan maklumat yang sy dapat..
dari benda yang saya tak tau, saya jadi tau..
hehe pasl CM, Ovulasi & BBT smua..
banyak jua sifu² dan otai² disini yang banyak membantu..
walaupun  80% kebanyakkan sy  cuma jd silent readers shj..
hasil dri pembacaan sy di dalam forum RH ni..
sy sllu kongsikan dengan kawan2 sy prgnant..
huhu smpai kadang dorg ckp dorg x perlu risau dah kalau sy mengandung masa akan datang..
hahah tp teori tetap x sama dengan pratikal..
hari ni.. usia perkahwinan sy hampir mencecah 7 tahun..
smpai sekarang pun sy masih belum lagi dikurniakan cahaya mata..
sedih memang sedih.. tp apa kan daya rezeki belum memihak pada sy dan suami..
saya cuma minta jasa baik ahli forum ni..
doakan lah yang terbaik buat kami suami isteri..
agar kami dapt di beri peluang untuk memiliki cahaya mata sendiri..




Offline carsturi™

  • Topaz
  • *
  • Posts: 95
  • Suka? +2/-0
  • Abahnya Siti Nur Tsuraya dan Siti Nur Tihany
Re: Dah berapa lama jadik ahli Ratuhati...
« Reply #72 on: April 04, 2017, 11:23:34 AM »
salam kpd semua, kalau nk tahu dh brapa lama, bleh tgk kt date registered, mcm sy 2014-05-23 daftar masuk sini, sebab sy jd hands-on-daddy masa tsuraya kecil² dulu, isteri sy bekerja, dan sy yg menguruskan 70%, jadi masuk sini untuk mencari tips dan perkongsian maklumat..kini isteri sy sepenuhnya jadi surirumah..dan anak dh masuk 2, perempuan lagi..
Quote from: Michael Josephson
Creating a child takes no love or skill; being a parent requires lots of both.
It's me at BabyCenter.com

 


IKLAN

IKLAN PENAJA