collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Vadei Masalode  (Read 11134 times)


Offline shazie80

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1342
  • Suka? +4/-0
  • man+zie=qayyum
Re: Vadei Masalode
« Reply #26 on: February 03, 2011, 11:10:04 AM »
kak ummi kalau letak cili padi peh sedap giler tapi jgn la byk2 agak2 ja la nie dah dok terbayang nak buat tapi kedai lak tutup kena la tunggu minggu depan  ;D



Offline babygina22

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Vadei Masalode
« Reply #27 on: April 14, 2011, 10:04:06 PM »
hi semua..kalau nak letak rempah2..ada yang boleh suggest letak rempah ape2 tak?selalu kalau mkn kat kedai mamak tu mcm2 je dia campak lam tu..hehehhehe saje nak mencuba..saya baru dlm dunia masakan..hehehe

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: Vadei Masalode
« Reply #28 on: April 15, 2011, 03:22:38 PM »
huwaaaaa...baru buat tadik...tak jadik...huhuhu..
tanak buat dah la...
nape dia tak lekat eh..hancur dalam kuali...
makan dgn sudu....huhuhuhui...
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline Lady of Leisure

  • Berlian
  • *
  • Posts: 4548
  • Suka? +17/-0
  • :-)
    • Little Parlour
Re: Vadei Masalode
« Reply #29 on: April 16, 2011, 08:17:17 PM »


suka vadei, ni saya buat mak saye ngajar resepinya lebih kurang kak ummi jugak cuma mak saya buat biasanya ada jintan..

ann, agaknya masa blend tu lebih air tak? kalau kurang air lebih senang nak kepal dia sebelum goreng tu.. and insyaAllah tak pecah..
No matter how long the WINTER, SPRING is sure to follow! :-)
http://arena184.blogspot.com/

Offline hasrisa

  • Berlian
  • *
  • Posts: 3761
  • Suka? +7/-0
Re: Vadei Masalode
« Reply #30 on: April 16, 2011, 09:58:15 PM »
emmm...bila lah nak buat neh
memang peberet somi
tapi tak kompiden je nak buat..ish ish ish

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +17/-0
  • Mummy Myra
Re: Vadei Masalode
« Reply #31 on: April 18, 2011, 11:55:57 AM »
huwaaaaa...baru buat tadik...tak jadik...huhuhu..
tanak buat dah la...
nape dia tak lekat eh..hancur dalam kuali...
makan dgn sudu....huhuhuhui...

ann tapis tak kacang dal yang dh di blender tuh?
kalau sy buat sy tapis air nye..tunggu dalam sejam pon takpe nanti buang air tuh akan tinggal kanji die..kale putih pekat dan melekat,,gaul balik dengan kacang dhal yang ditapis.
kanji tu lah yang jadi sebagai gam untuk mengepal kuih nie..
kompem tak hancur..try la tips ni.

klu shila letak ketumbar as spice die..sedap!



Offline HaNa

  • Moderator (Board)
  • Berlian
  • *
  • Posts: 1500
  • Suka? +23/-0
  • To know me is to love me
    • http://hanaseman.blogspot.com/
Re: Vadei Masalode
« Reply #32 on: April 18, 2011, 01:02:44 PM »
Lamanya tak makan masalode ni.. kadang tu panggil masalavade, takut konfius dengan kuah masak lodeh..

Dulu suka makan yang india buat.. rangup dan rempah dia sangat terasa..

yang Melayu buat tak kena dengan selera lagi.. selalunya rasa macam jemput2 berempah jer. rempah pun kurang rasa dia.. pastu lebut.. saya suka vade yang keras sikit cam India buat.

Nanti nak approach hasben belikan bahan.. boleh try buat kat rumah.
Story of breastfeeding, parenting and my family.
sila klik http://hanaseman.blogspot.com/

Offline Ashila

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2796
  • Suka? +17/-0
  • Mummy Myra
Re: Vadei Masalode
« Reply #33 on: May 19, 2011, 11:39:11 PM »
Ni hasil malam tadi...tetiba ter-rajin...heheh

« Last Edit: May 19, 2011, 11:41:15 PM by Ashila »



Offline mrshermann

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 160
  • Suka? +1/-0
Re: Vadei Masalode
« Reply #34 on: May 20, 2011, 08:31:22 AM »
wah rajinnye kamu2 buat sendirik...

azi ade beli ngan member ari tu....die buat bisnes masalode frozen

sangat superb rasenye... mak azi mmg cerewet bab makanan ni, tapi kalo die dah komen sedap

mmg sedap beno la gamaknye..ngeeee

 


IKLAN

IKLAN PENAJA