collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu  (Read 433215 times)

Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« on: February 28, 2011, 11:28:35 AM »
as salam semua...

thread yg ni saya buka khusus utk kawan2 bgtau tempat berurut atau tempat rawatan untuk hamil yang anda tau...jadi saya minta kawan2 just tinggalkan nama dan no tel shj disini serta sedikit info.xperlu nak komen panjang sbb sy xnak kawan2 kena buka page satu persatu semata2 nk dapatkan maklumat yg diberi.jadikan thread ni satu kemudahan yg akan memudahkan kita mencari maklumat ye...kalau nk sembang blh ler ke thread SKIH yg ada.
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline yaniez

  • Nilam
  • *
  • Posts: 364
  • Suka? +3/-0
  • Happy Forever!
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #1 on: February 28, 2011, 11:56:53 AM »
BIDAN URUT

KAWASAN KL

.1.Makcik Salmi (Setapak Indah, KL). Tel : 03-40247107

(rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin dan lenguh-lenguh badan. Mendapat ilmu berbidan secara turun temurun dari nenek dan ibunya) (sumbangan June)


2. Kak Sha ( Taman Cahaya, Ampang). Tel : 019-3698902

(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin - urutan cara Indonesia )


3. Kak Eli (Setapak, KL). Tel : 014-3234315

(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin - urutan cara Medan , Indonesia ). Boleh dihubungi di waktu malam sahaja kerana suaminya menggunakan hp diwaktu siang.


4. Ibu (AU4, Keramat). Tel : 016-2889362

(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Cara urutan tradisional Jawa)


5. Mak Yam (Selayang, KL). Tel : 03-61201801.

(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin)


6. Kak ANI (Pasaraya Bintang, Taman Baiduri, Cheras ) Tel : 013-2368717

(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Cuba sekali nak urut lagi..) - sumbangan Hafizah
 

7. Ibu Zaleha ( Lot 2-39, 2nd Floor Kompleks Desa Kepong). Tel : 019-2110636

(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Sangat berkesan menggunakan kaedah tradisional dan moden) - sumbangan mzsuria
 

8. Hajah Zaharah (Taman Kosas, Ampang). Tel : 012-3139316

(Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Juga untuk mendapatkan cahaya mata) - sumbangan Azelina
 

9. Opah (Taman Melawati, Kuala Lumpur) HP :013-3524668

(Rawatan mengurut untuk ibu selepas bersalin. Siap ada pakej untuk sengkak, mandi, tangas dan urut. Harga pun berpatutan. Opah ni ada kenderaan sendiri tp dia akan include sekali duit minyak untuk pergi dan balik selama berurut. Selalu berurut 3 hari dan sila tempah dengan opah ni terlebih dahulu) - sumbangan sumijelly

 

KAWASAN SELANGOR

 
1.Mak Cik Ara (Kg Raja Uda, Klang) . Tel : 03-31687149 (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin, bersunat untuk bayi perempuan, urut untuk mendapat cahaya mata dan lain-lain yang berkaitan dengan wanita. Mak cik Ara mendapat ilmu berbidan secara turun temurun dari nenek dan ibunya.) Urutan cara lama yang sangat efektif.
 

2.Cik Bedah (Sungai Ramal, Kajang). Tel : 03-87349281 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Cik Bedah) - sumbangan Izan Ismi

 
3.Embah Duk (Sungai Merah, Kajang). Tel : 03-89257006.(rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Embah Dut) - sumbangan Izan Ismi

 
4.Kak Dah (Kajang) Tel : 0169045167 . Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin.

5.Kak Sutinah (Shah Alam, Selangor). Tel : 019-3698449. Rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara Jawa (kak Sutinah mendapat ilmu berbidan dari ibunya) - rujukan The Star


6.Puan Ani ( Putra Heights , Subang). Tel : 017-396 9031 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ani)


7.Makcik Salmah (Area Putra Perdana, Puchong, Selangor). Tel : 03-83195090. (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Makcik ni kena ambil dia. Dia takde transport and dia urut waktu malam jer sebab siang dia jaga cucu) - sumbangan Ezad Hasshim
 

8.Puan Ramlah (Parit baharu, Sabak Bernam, Selangor). Tel : 03-32137496 (rawatan mengurut selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. Untuk khidmat lain yang berkaitan, sila tanya pada Puan Ramlah)


9.Mak Cik Nab ( Taman Melati, Gombak). Tel : 03-41075585 (rawatan mengurut selepas bersalin, pakej penjagaan selepas bersalin dan membetulkan uri yang ke bawah (placenta previa). Sumbangan Abang Rie & Kak Imah


10.Puan Hani (Bandar Baru Bangi) . Tel : 012-3166074. Rawatan selepas bersalin dan pakej penjagaan selepas bersalin. (sumbangan Intan Idayu)

11.Makcik Ramlah, Kuang, Sg Buloh, Selangor. Tel : 017-3763381 / 03-60371204 - sumbangan ailin
 

12.Kak Timah, Bandar Baru Sg Buloh. Tel : 03-61565421 - sumbangan ailin

 
13.Kalsom bte Saat, Lot 2138, Jalan Persiaran Hamzah Alang Meru, 42200 Meru Klang. Tel : 019-3636657. (rawatan mgurut selepas bersalin n pakej penjagaan selepas bersalin. Urutan tradisional cara jawa. Untuk khidmat lain yg bkaitan,sila tanya mak som - sumbangan eisya


14.HUZAIMAH MOHAMAD. Tel : 014-3286478 - No.43, Lorong Tepi Sungai 3, Taman Kota Jaya, 41100 Klang, Selangor - sumbangan Kyra

Kak Esah Tel : 016-3908180 - dia boleh ngurut org bersalin, nak zuriat, dan ngurut seluruh badan atau bahagian2 tertentu. Bertungku dan bertagas juga boleh, serta mandi. Kak Esah ni dekat Batu Caves, jalan nak ke Ulu Yam. Urutan dia sedap..best sangat...tak terlalu kuat terutama bagi yang tak biasa mengurut.


15.Nenek Melah - Tel : 0192054640. Bidan ni orang panggil Nenek je..dia boleh ngurut untuk dapatkan zuriat, berkesan sangat...tapi dia tak ngurut untuk lepas bersalin. Dia jugak arif bab-bab lain.


16.Bidan Jah/ Mak Jah (Ustazah Jah) - Tel : 016-3414577. Selayang Baru/ Serendah - sumbangan Hamidah Shamsuddin - berurut utk zuriat selama 3 hari, alhamdulillah akhirnya pregnant (yaniez)


17.Mak Yang - Tel : 012-3600047. Km 13,Jalan Bernam, lot 113, Lorong Haji Janor

45500 Tg.Karang Selangor - sumbangan Kamarulramdan


18.Makcik Han - Tel : 017- 3951484. Damansara Puncak Ara, Petaling Jaya

Urutan sgt berkesan pada harga berpatutan. Dalam 10 hari urut, saya dah turun 12 kg - sumbangan Aisha Ahmad

19.Nenek merah - Tel :03 31491007. Tempat Olak Rempit,Banting. Malam Jumaat tidak mengurut. Sumbangan Lin

20.Nenek Hamidah - Tel : 012-4819795. Presint 16 Putrajaya . Sumbangan Lin

21.Cik Ayu. Tel : 03-77810377. Taman Medan PJ. Sumbangan Lin

22.Yati - 012-8546760. Bandar Tasik Puteri Rawang Selangor

23. Pn. Narita : 0176385872

info: diambil dari forum RH dulu.. :)


Offline mygenesis (yana)

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2935
  • Suka? +18/-0
  • life is full of ups and downs..handle with prayer
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #2 on: February 28, 2011, 12:13:56 PM »
wah bagus!! nafiesa well said.i like!ok bule try makcik ni utk urut usaha nk pregnant and utk mengurut lps bersalin.area Sungai Petani Kedah.

Hajah Salehah -0125135804 / 044225535


Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #3 on: February 28, 2011, 12:33:58 PM »
saya lak...yang saya tau

neng kat kg dato abu bakar banginda bangi - 0169681291 (dia urut best...lembut je n xsakit.bayaran terpulang seikhlas hati)

kak poni kat mentari court sunway piramid - 0172485446 (dia ada cara nk ubatkan khusus utk org nak anak.bayaran kena bincang dgn dia sndr)

insyaAllah berubat dgn dorang ni alhamdulillah dh ada yg berjaya termasuk rakan RH ni sendiri...tapi semua tu pun terpulang pada keserasian dan mgkn juga kebetulan terkena dari urutan tgn dorg gak.kita hanya berusaha yang lain serahkan pada Yang Maha Esa
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline fika83

  • Nilam
  • *
  • Posts: 305
  • Suka? +0/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #4 on: February 28, 2011, 02:29:27 PM »
nafiesa: bole tanya tak yg kak poni tu..dia ada cara utk ubatkan org yg nak peknen kan..camna cara dia tu? tau tak?

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #5 on: February 28, 2011, 03:27:31 PM »
nafiesa dah g try berurut dengan kak poni tu ke? sebab saya keje area subang..so rasanya senang sikit nak g lepas balik keje..siapa yang kat RH yang berurut dengan kak poni ni yang dah berjaya..?
« Last Edit: February 28, 2011, 03:30:39 PM by FaiiYatt »


Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #6 on: February 28, 2011, 04:12:49 PM »
fika & faiiyat

kak poni ni cara urut dia lebih kurang sama je dgn org lain(kalau tang perut la)...mula2 dia akan check peranakan kita camner betul atau tak...kalau xbetul dia akan betulkan balik ler...tapi seeloknya dtg masa tgh peyed la sbb masa tu peranakan kita tgh kembang kan so xde la sakit sgt bila dia betulkan peranakan tu.lg pula sedang elok ler pas urut tu nk menuju ke hari subur...peranakan dh dibetulkan so tunggu sperma bertemu ovum je la...insyaAllah...dia wat pun jap je dlm 15 min gitu dh siap...

kalau faiiyat nk g sy leh bawa kan.atau leh tel dia sndr set appointment.siapa yg berjaya tu sy xleh nak ceritakan atas sbb2 tertentu n permintaan tuan empunya badan.apa yg pasti jika niat kita ikhlas dan betul2 nakkan zuriat...insyaAllah Tuhan akan permudahkan....

*note...pasnikan kalau nk tau lanjut sila pm ye...sbb kalau citer kat cni dh jadi lain lak...sbb sy khaskan thread ni utk info je...maaf ye.. ;)


« Last Edit: February 28, 2011, 04:18:43 PM by nafiesa »
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #7 on: February 28, 2011, 08:53:20 PM »
Nafiesa..tq for the info..untuk cerita selanjutnye, yatt PM ok..tqss...


Offline AuntyDamia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 80
  • Suka? +0/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #8 on: February 28, 2011, 09:00:04 PM »
AsSalam.. Sy ade call k.poni di Mentari Court. Tapi dia minta sy bawa Pisang Tembaga Merah.. Bila suami sy dengar.. Dia trus x bagi sbb cam pelik je... Hrmmm...

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #9 on: February 28, 2011, 09:16:35 PM »
auntydamia,

pekata g jumpa dulu..mungkin tu cuma pengeras nye saja kot..


Offline ida zara

  • Berlian
  • *
  • Posts: 2945
  • Suka? +15/-0
  • diriku lahir dari rusuk kirimu...sayang abg selalu
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #10 on: February 28, 2011, 09:18:18 PM »
kat johor tak ada ker?nak juga...

weeniq

  • Guest
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #11 on: February 28, 2011, 09:31:55 PM »
AsSalam.. Sy ade call k.poni di Mentari Court. Tapi dia minta sy bawa Pisang Tembaga Merah.. Bila suami sy dengar.. Dia trus x bagi sbb cam pelik je... Hrmmm...

pisang tu nanti buat makan..
biasa buat ubat..
cuba la pi dulu..

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #12 on: February 28, 2011, 09:56:17 PM »
perut saya banyak angin...
badan saya pun banyak angin jugak kot...
sape sudi suggest kat mana boleh urut buang angin...khusus untuk preggy eh?

tq...maklumat anda sangat kami hargai :)
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #13 on: February 28, 2011, 10:03:35 PM »
Macik Tira tukang urut lepas bersalin (ada hostel lagi bagi yang nak berpantang dengan dia)
SG ara (penang)
0174682353

Mak Minah Tukang Urut (macik ni urut memang best saya sangat rekemen.. untuk yang berurut ingin hamil, lepas bersalin, buang angin, naikkan rahim dan sebagainya..
Kampung pelet (penang)
0124492106



Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #14 on: February 28, 2011, 10:13:33 PM »
Mak Minah Tukang Urut (macik ni urut memang best saya sangat rekemen.. untuk yang berurut ingin hamil, lepas bersalin, buang angin, naikkan rahim dan sebagainya..
Kampung pelet (penang)
0124492106

uminaufal,
kg pelet tu kat mana? belah seberang ke belah tanjung?
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline Ddkadak

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1477
  • Suka? +6/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #15 on: February 28, 2011, 10:26:43 PM »
uminaufal,
kg pelet tu kat mana? belah seberang ke belah tanjung?


Kampung Pelet tu bukan ke kat Guar Perahu? (ye ke? Betul ke Dd ni?)
Coz Dd penah pi jumpe kak Norizan (ala cam bomoh) kat area tu..
l]

Offline annsyifa

  • Global Moderator
  • Berlian
  • *****
  • Posts: 1550
  • Suka? +6/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #16 on: February 28, 2011, 10:29:10 PM »
Kampung Pelet tu bukan ke kat Guar Perahu? (ye ke? Betul ke Dd ni?)
Coz Dd penah pi jumpe kak Norizan (ala cam bomoh) kat area tu..

norizan tu kecik2..putih2 ke Dd? umur lebih kurang 40++...ye ke?
SERBUK/KAPSUL/SABUN MANJAKANI MEKAH 100% TULEN
0133088085- sms/call/whats app/viber

http://www.facebook.com/ManjakaniMekah2u
http://manjakani2u.blogspot.com/
11% diskaun 28/6-1/7/2012

Offline Ddkadak

  • Berlian
  • *
  • Posts: 1477
  • Suka? +6/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #17 on: February 28, 2011, 10:36:02 PM »
norizan tu kecik2..putih2 ke Dd? umur lebih kurang 40++...ye ke?

Ha, kecik2 tapi rasenye tak la putih mane.. Lebih kurang 40an gak la.. Dia bagi sirih & air untuk minum & sapu kat tempat2 yang sepatutnye.. Kene pi 3 kali.. 1st untuk check penyakit, 2nd untuk balas ubat, 3rd untuk mati kan ubat.. skali pi dapat 7 helai sirih + pinang, air sebotol..
l]

Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #18 on: March 01, 2011, 09:49:21 AM »
AsSalam.. Sy ade call k.poni di Mentari Court. Tapi dia minta sy bawa Pisang Tembaga Merah.. Bila suami sy dengar.. Dia trus x bagi sbb cam pelik je... Hrmmm...

hehehehe...pisang tu kan makanan..pe pulak yg peliknya.mungkin sbb kita duk makan pisang kaler kuning je...pisang berangan,pisang mas je...pisang lain xmakan...tu jadi takut ye...xde pe lah...akak ni berubat guna ayat al fatihah dan 3 kul.kalau rawatan dia dicurigai, saya xkan perkenalkan kpd rakan2 semua...xkan sy nk ajak org ke jalan yg salah kan.sy ni siap beli 1 sisir lg...yg balance tu wat makan cam biasa je...xde pulak berlaku benda peliknya...ada yg lg pelik sy dgr minta kulit kambing putih...ermmm....yg tu lg pelik...sbb bkn leh makan kulit kambing tu kan...lupa nk tambah...pas berubat dgn dia kena solat jemaah kat 7 masjid 7 ari berlainan...
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #19 on: March 01, 2011, 10:55:01 AM »
nafiesa,

yelah..untuk kita makan je kot pisang tu...ada lagi tau, dia suh sedekah seringgit kat 3 budak kecik..hehe..harap2 dipermudahkan..Amin..


Offline cintahati

  • Topaz
  • *
  • Posts: 77
  • Suka? +0/-0
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #20 on: March 01, 2011, 11:07:30 AM »
nafiesa,

yelah..untuk kita makan je kot pisang tu...ada lagi tau, dia suh sedekah seringgit kat 3 budak kecik..hehe..harap2 dipermudahkan..Amin..


FaiYatt...

Jangan lupa bawak air sekali ye.....

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #21 on: March 01, 2011, 11:12:29 AM »
cintahati,

Ye..baik..!! kita bagi air & pisang tu pastu kita makan & minum sendiri kan..takde apa la kan..dia pun baca2 ayat2 Quran je..yakin InsyaAllah..


Offline nafiesa

  • Delima
  • *
  • Posts: 931
  • Suka? +3/-0
  • saya sayang abang..muaaahhhh
    • http://diana-creative.blogspot.com
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #22 on: March 01, 2011, 11:36:05 AM »
nafiesa,

yelah..untuk kita makan je kot pisang tu...ada lagi tau, dia suh sedekah seringgit kat 3 budak kecik..hehe..harap2 dipermudahkan..Amin..

faiiyat dh jupe dia ke?insyaAllah jika niat kita betul dan ikhlas semuanya akan diprmudahkan...semoga berjaya ye...


FaiYatt...

Jangan lupa bawak air sekali ye.....

cintahati pun dh jupe dia ke?
anda sukakan crochet...jom tempah dengan saya sekarang...berbaloi-baloi.jom ke blog saya

http://diana-creative.blogspot.com

Offline Yatt

  • Delima
  • *
  • Posts: 891
  • Suka? +1/-0
  • What goes around comes around..Hati-hati..!!
    • FaiiYatt's Territory
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #23 on: March 01, 2011, 11:46:11 AM »
nafiesa,

kitaorang satu ofis..hehe..so, ada call tanya2 je dulu..yatt dah email kat email yahoo nafiesa..


Offline IdayaH_ChaN

  • Delima
  • *
  • Posts: 1000
  • Suka? +1/-0
  • I Love My Family
Re: tempat urut atau perubatan untuk hamil yang anda tahu
« Reply #24 on: March 01, 2011, 03:00:11 PM »
kampung pelet ni dekat2 ngan penanti jugakla..

ala dekat dengan restoren puncak mutiara yang masakan kambing aje tu..
best berurut dengan dia.. rasa ringan ajje badan lepas tu.. lagi satu sangat la murah.. berbanding tukang urut sebelah pulau ni..



 


IKLAN

IKLAN PENAJA