collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: UPT negatif, tetapi hamil  (Read 315496 times)

Offline rose8118

  • Delima
  • *
  • Posts: 625
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah Permudahkanlah Segalanya..
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #875 on: June 08, 2015, 04:55:22 PM »
assalammualaikum........hmmm tergerak nak mintak pandangan kekawan kat sini......sy dah kahwin  nak masuk 3 tahun lebih sikit.....dalam beberapa bulan lagi hampir 4 tahun saya kahwin...

last period sy 28th apr 2015.....hingga 3 mei 2015 period
hingga kini saya tak period lagi.....risau pun ada .......

waalaikumussalam...
ana far...buat test UPT...mana tahu preggy....



Offline ana far

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 183
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #876 on: June 08, 2015, 05:00:18 PM »

waalaikumussalam...
ana far...buat test UPT...mana tahu preggy....
[/quote]

sebenarnya ada buat pada minggu lepas tapi....tak de naik dua line tu......lepas tu malas dah...ingat nak tunggu cik p....tapi lani tak mau gak datang cik p tu....
baru   bulan ni dapat  clomid dr doc untuk dimakan bulan  6 ni....tapi tak kuar cik p nak makan cam ne ni.....ishkkk :'( :'( :'( :'(

Offline k.lynn

  • Delima
  • *
  • Posts: 833
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Khaliq" "Ya Baarii" "Ya Musawwir"
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #877 on: June 08, 2015, 05:09:20 PM »
waalaikumussalam...
ana far...buat test UPT...mana tahu preggy....


sebenarnya ada buat pada minggu lepas tapi....tak de naik dua line tu......lepas tu malas dah...ingat nak tunggu cik p....tapi lani tak mau gak datang cik p tu....
baru   bulan ni dapat  clomid dr doc untuk dimakan bulan  6 ni....tapi tak kuar cik p nak makan cam ne ni.....ishkkk :'( :'( :'( :'(

Ana far..kalau tgk dari bbt ana far blom ovulate lg..
Mungkin gangguan hormon buat p lambat..
Sebelum ni cik p on time ke..

Offline ana far

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 183
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #878 on: June 08, 2015, 05:14:43 PM »
Ana far..kalau tgk dari bbt ana far blom ovulate lg..
Mungkin gangguan hormon buat p lambat..
Sebelum ni cik p on time ke..

yup...p ontime je.........ingat nak pi doc mintak ubat turun darah...ntahle takut pulak....sebab tak sabar nak makan clomid ni............

Offline k.lynn

  • Delima
  • *
  • Posts: 833
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Khaliq" "Ya Baarii" "Ya Musawwir"
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #879 on: June 08, 2015, 05:24:44 PM »
yup...p ontime je.........ingat nak pi doc mintak ubat turun darah...ntahle takut pulak....sebab tak sabar nak makan clomid ni............

Tunggu dulu 2,3 hr lg tgk mcmmn kan...
Rasanya gangguan hormon kot buat p lambat..huhu


Offline ana far

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 183
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #880 on: June 08, 2015, 05:32:39 PM »

Tunggu dulu 2,3 hr lg tgk mcmmn kan...
Rasanya gangguan hormon kot buat p lambat..huhu
[/quote]
betullah.....baru masukkan suhu  bbt .....dah beberapa hari jam je......rupanya  ovulate lambat ler ni...ishk.....lega rasanya.... minggu depan leh la makan clomid try...heheh

Offline ana far

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 183
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #881 on: June 08, 2015, 05:34:18 PM »
saya ni  bbt ni kalau rajin je...mesti ade rongak nye carta bbt...atleast dapat tahu gak lah bila  ovulate .......... ;) ;)

Offline k.lynn

  • Delima
  • *
  • Posts: 833
  • Suka? +0/-0
  • "Ya Khaliq" "Ya Baarii" "Ya Musawwir"
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #882 on: June 08, 2015, 05:52:28 PM »
saya ni  bbt ni kalau rajin je...mesti ade rongak nye carta bbt...atleast dapat tahu gak lah bila  ovulate .......... ;) ;)

Itula... Dgn bbt bleh la ramal kita punya p kan..hihi
Tapi kena disiplin jugakla...

Offline Myra zainee

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Rabbi La Tazarni Fardan Wa Anta Hairul Warisin
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #883 on: January 27, 2016, 08:21:55 AM »
Assalamualaikum...saya newbie kt sini.. saya nk tanya pd semua..mungkin ada yg alami masalah mcm saya..tarikh akhir period 11.12.15 smpai harini 27.1.2016 still xperiod..n saya xde rasa cket pn simptom nk period mcm selalu (sakit breast,haus)..saya jenis period irregular..tp tak sampai brbulan xdtg..cuma lari paling jauh seminggu..sy baru 3bln brkahwin..check upt sume -ve..beli sume brand still sm..n ade skli tu nmpk line halus..check hari berikut n seterusnya -ve je...ape ptot saya buat? Saya pregnant ke? Sbb bhgian bwh perut rasa kembang n kadang sakit cket..

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #884 on: January 27, 2016, 09:24:53 AM »
Assalamualaikum...saya newbie kt sini.. saya nk tanya pd semua..mungkin ada yg alami masalah mcm saya..tarikh akhir period 11.12.15 smpai harini 27.1.2016 still xperiod..n saya xde rasa cket pn simptom nk period mcm selalu (sakit breast,haus)..saya jenis period irregular..tp tak sampai brbulan xdtg..cuma lari paling jauh seminggu..sy baru 3bln brkahwin..check upt sume -ve..beli sume brand still sm..n ade skli tu nmpk line halus..check hari berikut n seterusnya -ve je...ape ptot saya buat? Saya pregnant ke? Sbb bhgian bwh perut rasa kembang n kadang sakit cket..

Salam myra... mungkin jugak mslh hormon.. bila kita baru kawen hormon kita akan terganggu sedikit.. next period awk sepatotnyer bila yer?



Offline Myra zainee

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Rabbi La Tazarni Fardan Wa Anta Hairul Warisin
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #885 on: January 27, 2016, 10:55:48 AM »
Yayarin sepatut last week..tp mmg xde tanda2 nk period..tu yg konpius sikit..

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #886 on: January 27, 2016, 10:58:05 AM »
Yayarin sepatut last week..tp mmg xde tanda2 nk period..tu yg konpius sikit..

dah buat upt dah? buat la.. sebagai langkah berjaga-jaga..



Offline Myra zainee

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Rabbi La Tazarni Fardan Wa Anta Hairul Warisin
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #887 on: January 27, 2016, 11:02:47 AM »
dah buat upt dah? buat la.. sebagai langkah berjaga-jaga..
   

Upt saya dh buat dr yg murah smpai ke mahal..sume nya -ve.. tp bwh perut rase kembang..n sakit kejap2...bkn sakit mcm nk period tu..cuma skrg nie just jg2 je..tkot ade..

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #888 on: January 27, 2016, 11:22:19 AM »
   

Upt saya dh buat dr yg murah smpai ke mahal..sume nya -ve.. tp bwh perut rase kembang..n sakit kejap2...bkn sakit mcm nk period tu..cuma skrg nie just jg2 je..tkot ade..


ada org yg baru kawen hormon terganggu menyebabkan period lewat.. ada org yg baru kawen xdek masalah hormon dan bunting pelamin..
ada org rasa semua simptom preggy tp akhirnya period.. simptom preggy dan simptom period lebih kurang jek.. xdek beza...
pape pon awk berjaga-jaga dulu... kalau dah cukup 2 mgu blom period lagi buat la upt lg sbb ada org level hormon hcg rendah upt lambat detect... wpon period lewat sebulan..  :)  :)



Offline Myra zainee

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Rabbi La Tazarni Fardan Wa Anta Hairul Warisin
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #889 on: January 27, 2016, 11:30:34 AM »

ada org yg baru kawen hormon terganggu menyebabkan period lewat.. ada org yg baru kawen xdek masalah hormon dan bunting pelamin..
ada org rasa semua simptom preggy tp akhirnya period.. simptom preggy dan simptom period lebih kurang jek.. xdek beza...
pape pon awk berjaga-jaga dulu... kalau dah cukup 2 mgu blom period lagi buat la upt lg sbb ada org level hormon hcg rendah upt lambat detect... wpon period lewat sebulan..  :)  :)


Tula..skrg mmg tggu 11.2 nnt...genap 2bln xdtg jugak ingt nk check trus kt klinik..tkot gak kalau mslh lain..

Offline Pn Nass

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #890 on: January 29, 2016, 01:09:31 PM »
Sy lah tu. Upt negatif tapi pegnen. Masa upt baru detect positif, usia kandungan dah masuk 2 bulan dah pun.. Hehe.


Sent from my iPhone using Tapatalk



Offline Myra zainee

  • Topaz
  • *
  • Posts: 8
  • Suka? +0/-0
  • Rabbi La Tazarni Fardan Wa Anta Hairul Warisin
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #891 on: January 29, 2016, 04:55:56 PM »
Sy lah tu. Upt negatif tapi pegnen. Masa upt baru detect positif, usia kandungan dah masuk 2 bulan dah pun.. Hehe.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Awk rase mcm mane ye sblm tahu pregnant tu?

Offline Pn Nass

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #892 on: January 29, 2016, 08:04:02 PM »

 

Awk rase mcm mane ye sblm tahu pregnant tu?

Saya tak ada pulak rasa apa2.. Cuma selalu diserang sakit kepala je.. Datang dan hilang..


Sent from my iPhone using Tapatalk



Offline Shasha_aurora

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #893 on: January 30, 2016, 02:25:01 PM »
Salam. Saya newbie. Boleh panggil saya sha je. :) saya nk tanya and minta pendapat semua. Saya nya last period 8.12.15 sampai la ni belum period. Dua minggu lepas lps buang air ada mcm darah. So saya assume period. Igt kan ada p kencing lagi pad bersih. Saya dh buat upt ada yang kabur. Bila pakai cb digital appear not pregnant. Risau and naluri preggy tu tinggi. Bila baca kat forum ni ada yang ckp keinginan nak preggy tu tinggi yg buat kita rasa mcm preggy. Smlm kena kembung perut smp susah nk tido. And kadang kadan ada rasa mc butterfly dlm perut. And again saya assume perut penuh angin. La ni kerap pening kepala and bila mlm je bdn panas rasa nk demam. If x datang jua period bln depan nk p scan lagi. Figure saya berbadan besar. Boleh share pengalaman dgn saya x?

Offline Pn Nass

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 198
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #894 on: January 31, 2016, 04:16:16 PM »
Salam. Saya newbie. Boleh panggil saya sha je. :) saya nk tanya and minta pendapat semua. Saya nya last period 8.12.15 sampai la ni belum period. Dua minggu lepas lps buang air ada mcm darah. So saya assume period. Igt kan ada p kencing lagi pad bersih. Saya dh buat upt ada yang kabur. Bila pakai cb digital appear not pregnant. Risau and naluri preggy tu tinggi. Bila baca kat forum ni ada yang ckp keinginan nak preggy tu tinggi yg buat kita rasa mcm preggy. Smlm kena kembung perut smp susah nk tido. And kadang kadan ada rasa mc butterfly dlm perut. And again saya assume perut penuh angin. La ni kerap pening kepala and bila mlm je bdn panas rasa nk demam. If x datang jua period bln depan nk p scan lagi. Figure saya berbadan besar. Boleh share pengalaman dgn saya x?
Wasalam.. Kalau dah delayed period terlalu lama better rujuk doktor sis.. Kerana satu2nya petunjuk kita pregnant ke tak ialah UPT tu.. Inshaa Allah moga ada berita gembira sis.. Jgn lupa share di sini nanti... ^-^

Sent from my ZTE Blade Q Lux using Tapatalk




Offline Shasha_aurora

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #895 on: March 13, 2016, 07:18:22 PM »
salam. hai semua. igt lagi tak saya??

Still belum tahu status preggy or x. dari tu hari smp la skrg masih belum tiba mr.p.
saya kerap demam, pening kepala n selalu letih.
dah jmpa o&g doc pun terkejut sb rahim cantik terbentuk cuma baby x nmpak.
doc suh tgu lagi 3 bln tuk scan semula.
prob sy uterus retroverted xde pcos xde cys syukur alhamdulillah.
level of hormon semua okay. doc just said pekembangan rahim mmg mcm org preggy.
sy berdoa agar semua selamat and semua ni rezeki Allah.
nk kata sy preggy, blm nmpk baby. baby bump dah nmpk. mrs.b dah ready buat susu. ( put*&%g makin besar)
sy redha Allah beri kelainan seperti ini.
1st baby. delay period dah msuk 4 bln.
Just for sharing.

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #896 on: March 14, 2016, 10:19:27 AM »
salam. hai semua. igt lagi tak saya??

Still belum tahu status preggy or x. dari tu hari smp la skrg masih belum tiba mr.p.
saya kerap demam, pening kepala n selalu letih.
dah jmpa o&g doc pun terkejut sb rahim cantik terbentuk cuma baby x nmpak.
doc suh tgu lagi 3 bln tuk scan semula.
prob sy uterus retroverted xde pcos xde cys syukur alhamdulillah.
level of hormon semua okay. doc just said pekembangan rahim mmg mcm org preggy.
sy berdoa agar semua selamat and semua ni rezeki Allah.
nk kata sy preggy, blm nmpk baby. baby bump dah nmpk. mrs.b dah ready buat susu. ( put*&%g makin besar)
sy redha Allah beri kelainan seperti ini.
1st baby. delay period dah msuk 4 bln.
Just for sharing.

Xdek buat blood test ke since upt xbleh detect hcg...
Btw yg baik baik je utk awk...



Offline hyeni86

  • Topaz
  • *
  • Posts: 17
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #897 on: March 10, 2018, 05:58:14 PM »
Hi semua.. Saya dah berkahwin 6 tahun.. Sampai sekarang langsung tak pernah rasa pengalaman mengandung..

Sekarang ni sy dah tak period dah 3 bln dah.. Last period saya 25/12/2017 sampai sekarang masih belum period lagi... Untuk pengetahuan semua ini 1st time period saya delay lama macam ni...

25/2/2018 hari tu saya ada pegi klinik dr hamid arshat untuk buat tvs scan.. Tp dr hamid takde,  yg scan tu staff die je.. Die inform saya yang rahim kosong, memang takde ape2 tp belah kiri rahim macam ada cyst kecik.. Dan untuk pertama kalinye baru sy taw yg rahim sy terbalik..  Dia bg sy ubat norculat (ubat turun darah) dalam 40 biji.. Sehari makan 4 biji,  2 biji pagi &  2 biji malam.. Masuk hari ni saya dah abih kan 30 biji tp still takde simpton2 nak period lg...

Last week saya ade buat upt lg,  tapi masih negatif.. Sebab skg perut sy bahagian bawah pusat makin buncit sampai sy dah tak boleh zip seluar sy.. Lg satu breast sy macam makin besar lepas tu rasa macam penuh.. Mmg rasa sakit jugak kalau sy tekan.. Lps tu sekarang sy kerap kencing... Kadang2 perut sy macam berdenyut.. Ntah tak tau nak ckp mcm mana.. Lagi satu sy langsung tak boleh skip makan,  kalau tak memang perut sy sakit.. Sebelum ni ok je kalau sy skip makan,  kadang2 lewat petang baru sy makan..

Sekarang ni sy just continue makan ubat norculat tu sampai abih dan sy nak tunggu period sy datang macam biasa balik..

Saya tak mengharap pun ada baby dalam rahim sy ni just nak luahkan apa yang rasa dalam masa saya tak period ni..

Ada tak sesiapa pernah alami macam sy rasa sekarang?  Boleh tukar2 pengalaman.. Maklum la ini pertama kali saya kena macam ni..

Offline Kakak nasha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 11
  • Suka? +0/-0
Re: UPT negatif, tetapi hamil
« Reply #898 on: April 11, 2018, 12:48:11 PM »
Hi semua.. Saya dah berkahwin 6 tahun.. Sampai sekarang langsung tak pernah rasa pengalaman mengandung..

Sekarang ni sy dah tak period dah 3 bln dah.. Last period saya 25/12/2017 sampai sekarang masih belum period lagi... Untuk pengetahuan semua ini 1st time period saya delay lama macam ni...

25/2/2018 hari tu saya ada pegi klinik dr hamid arshat untuk buat tvs scan.. Tp dr hamid takde,  yg scan tu staff die je.. Die inform saya yang rahim kosong, memang takde ape2 tp belah kiri rahim macam ada cyst kecik.. Dan untuk pertama kalinye baru sy taw yg rahim sy terbalik..  Dia bg sy ubat norculat (ubat turun darah) dalam 40 biji.. Sehari makan 4 biji,  2 biji pagi &  2 biji malam.. Masuk hari ni saya dah abih kan 30 biji tp still takde simpton2 nak period lg...

Last week saya ade buat upt lg,  tapi masih negatif.. Sebab skg perut sy bahagian bawah pusat makin buncit sampai sy dah tak boleh zip seluar sy.. Lg satu breast sy macam makin besar lepas tu rasa macam penuh.. Mmg rasa sakit jugak kalau sy tekan.. Lps tu sekarang sy kerap kencing... Kadang2 perut sy macam berdenyut.. Ntah tak tau nak ckp mcm mana.. Lagi satu sy langsung tak boleh skip makan,  kalau tak memang perut sy sakit.. Sebelum ni ok je kalau sy skip makan,  kadang2 lewat petang baru sy makan..

Sekarang ni sy just continue makan ubat norculat tu sampai abih dan sy nak tunggu period sy datang macam biasa balik..

Saya tak mengharap pun ada baby dalam rahim sy ni just nak luahkan apa yang rasa dalam masa saya tak period ni..

Ada tak sesiapa pernah alami macam sy rasa sekarang?  Boleh tukar2 pengalaman.. Maklum la ini pertama kali saya kena macam ni..

Salam sis. Sis da try UPT? Cuba try UPT digital clearblue.
I'm not a perfect person, I make a lot of mistakes but still, I love those people who stay with me.. after knowing how I really am... tq ☺

 


IKLAN

IKLAN PENAJA