Forum > Keguguran

TANDA-TANDA GUGUR..

<< < (8/39) > >>

lydianajihah:
najihah dalam 18minggu gugur.
baby dah besar dan bersalin seperti biasa. tapi masih dalam kategori keguguran.
insyaAllah, bila kita redha tanpa sedar rezeki datang. yang penting bagi badan kuat, minda kuat dan jiwa stabil. insyaAllah..

ida zara:
anailzaf:rehatla dulu...jgn stress pikirkan pasal gugur...Allah bg ujian agar kita lebih dekatkan diri pdNya..ida ada tanya pakar O&G..sbb byk doktr ida tanya kata tunggu 6bln baru leh ngandung,ada kata tak kisah bila2..last ida email kat sorg pakar ni dia kata tak ada masalah kalau nak lekat awal past gugur...baiknya tunggu 2-3buln baru leh rancang semula...cm kwn ida tak sempat period yg 1st dah lekat semula...

ana husna:
hai semua.. banyak nye pngalaman yg dpt dari forum nie.. saya pun dah ada pngalaman gugur 4 kali dah dlm masa 2 tahun kawin nie.. yang paling letest bulan lpas 4 mac 2011.. saya tak check UPT pun.. tp terminum air tebu esoknyer mmg sakit sangat2 kat ari2 tu lebih dari sakit senggugut maybe dalam 15 minit mcmtu and mmg cramp tul... lepas tu check terus kuar ketul besar perut ikan and cam ada kantung nipis gitu... lpastu sakit  terus hilang.. doktor pesan suruh rehat sebulan tp teraccident jugak ngan hubby.. so nie dah lewat lg periodnya sampai DPO 20 dah..takut pengalaman lama berulang semula...dah check UPT tp -ve ... so ape yang perlu saya buat ek.. risau yg amat2 nie...

amierza84:
salam sume :

mierza gugur 31nov tp smpi skrg tak lekat lg..mase awal2 nk gugur kuar drh brwonish..lepas 3hari dr merah pekat kluar...mmg da menjangkakan akan gugur...tp sempat thn smpi 2mggu peyed tanpa rase saket...pastuh on 31nov lepas bali keje baru rase saket mencucuk2...kuar 3ketul drh beku..igt da settle...tgk2 1dis kuar macam bentuk jantung...keras n hitam..tapi tak saket mase kuar..harap2 cepatla lekat balik...da 5bulan da tggu nih

ida zara:
amierza:cuba g berurut pulak...alhamdulillah past berurut dan 2kali period past gugur ida dah lekat...skrg baru masuk 2bln..yg penting kita jgn stress dan jaga pemaknan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version