Forum > Kelab Ibu Hamil

Kelab Ibu Hamil, EDD: Jan/feb/march 2012

<< < (852/1587) > >>

nurul88:
ayureen & aini...

baby nurul pown lasak.... nurul x pasti die dah ke bawah ke belum sebab last week g KKIA doc ckp songsang.... next week kena cek up lagi & scan..... huhuhu... bila bby ni gerak sampai bergegar tubuh nurul..... nurul tak tahu laa ape yg tebonjol ni bila die bergerak..... hehehehe.... maybe baby kite dah x sabar nk keluar... dalam perut ni sempit susah die nak bergerak.... hehehehe

sakurabloom:
huhu 120/80 tinggi eh ermm.. saya selalu kalo check up pn lebih kurang je tp doktor kata normal.... eheee tataulah saya...

skang saya cepat sgt mengah... dr katil pegi toilet pn sudah mengah.. tapi kalau jalan kat shopping complex tu tahan plak kekeke musykil btol.. mula2 nak bersalin kt kl je... tp ramai yg nasihat bersalin kat jb sbb kalo kat kl umah apartment nanti pas bersalin nak kena panjat tangga tingkat 3... pastu nak p balik jb naik keter lagi... sbb pantang kat umah mak kat jb.... ramai yg dok ngeri katanya org pas bersalin pergerakan terbatas.. tak larat.. takde tenaga and sakit jahitan lagi ermmm....

sabtu ni baru nak inform doktor pasal tukar plan bersalin kt jb tu.... last appoinment doktor ada ckp kena standby pertengahan februari... takut bersalin awal.... and nak tgk gak baby masih songsang lagi or camne ermm

nurul88:
sakura,

120/80 tu act tak tinggi... kadar sistolik & diastolik normal....

matabintang:

--- Quote from: nurul88 on December 29, 2011, 11:57:17 AM ---setahu nurul bukan lemah balik tapi keadaan ruang yang agak sempit sebab baby semakin membesar dalam perut.... hurmm.. nurul pun dah masuk 8 bulan tapi baby nurul masih aktif..... pergerakan baby ni sensitif la ain... sebab doc pernah pesan, tak salah kalau kita rasa ragu2 dengan pergerakan baby & terus ke hospital untuk check keadaan baby....

ain... emosi ibu mengandung mempengaruhi hormon.... ain kena sentiasa ceria biarpun ain ada masalah... ain tak boleh terlalu fikir sesuatu... jangan biarkan pemikiran menguasai diri sebab nanti mempengaruhi sistem hormon & juga kesihatan ain..... ain tak boleh tumpu kepada 1 perkara taw...... ;D

--- End quote ---

tp nape org kata baby 9 bln akan aktif balik padahal ruang dia lagilah sempit kalo ikutkan. erm.. skrg ni ain jarang rasa baby menendang, selalu rasa dia bergerak, mcm berpusing2 kat dalam ni. ain still lg kira 1 pergerakan janji dia gerak. pasal songsang ni ain x bmbang sgt selagi x masuk 36w sbb doc ada bgtau baby masih ada ruang utk berpusing. bila dah 36w x pusing lagi tu yang kena risau. skrg ni baby suka main kat bawah ni, kdg2 tu sampai x tahan nak terkencing. bila dia dah x gerak ok plak. hihi... x sangka thread ni dah mula ada yg bersalin kan.

matabintang:
pasal bp tu sblm2 ni bp ain 110/70 kdg2 110/80, skrg ni je duk 120/80. harapnya dia x naik lagilah pas ni. sbb ain dah ada tanda2 pre eklampsia skrg ni, tahap satu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version