Forum > Rumah dan Laman

ruangan dapur anda

<< < (42/44) > >>

ashlia:

--- Quote from: akma_alias on August 23, 2011, 02:26:09 PM ---tu la dah rasa was2 ni lady
cos ade ckp lau bli yg 3 kadang2 guna 2 je
la ni pakai yg besa je dua penunu tu

tp ade yg ckp 3 cepat... n mudah tuk letak yg dah masak if ruang dpur tu kecik

fenin acik ni

--- End quote ---

hehe.sy nye pattern,da masak mesti tukar ke dalam bekas tertutup.jarang tinggalkan ats dapur.kalu periuk2 sup pun,sy alih tempat.

dapur sy pun tak besar.umah sewakan.berangan nk dapur cntik kalu ada umah sndiri

Ashila:
pada sy burner 2 lagi praktikal..
sebab kalau 3 burner bila letak kuali besar burner yg hat kecik kat tengah tu tak boleh pakai pon..sebab kuali dah amik space..
3burner ni burner tu rapat2 so lagi sempit...
tapi terpulanglah pada msing2 yer..

akma_alias:

--- Quote from: ashlia on August 23, 2011, 02:26:39 PM ---pada sy,kalu dapur jenis tertutup,jauh dr tingkap,hud pakai yg sedut minyak n asap skali lg bgs.

kalu jenis dapur keliling tingkap,nk pakai yg sedut minyak je pun ok.

penunu,tpulang ikut ruangan dapur.
kalu jenis bkerja,jarang masak,pakai 2 pun da memadai.2 ni lg kemas.

lg pun,zmn skang,masak air,masak nasi pun pakai letrik.compare zmn mak2 kita dolu2.

--- End quote ---

suka ngan jawpn ash

akma ni sebab dh rumah sendr tu yg beangan sakan dear

tp dapur lak kecik dr rumah sekarang.....

akma ade tengok offer brand elektrolux hub yg sedut minyak n asap sekali ngan 2 penunu tu rm 1799... size 76cm...

akma rasa ok dah....

ashlia:
shila;
btul2.3penunu ni,kdg tak pakai sbb periuk kuali da makan space.
sy pun suka 2 je,wpun sy ni masak pun agak thegeh2.keke.


akma;
ok la tu kan harganya.hehe.2 lg kemas,lg2 satu set dgn hud..sy suka hud sedut asap skali,sebab bila masak,tak la bau melekat sampai ke ruang tamu,langsir bagai.

hehe.tak sabo nk duk umah sndiri.berangan byk sy ni!

sya:
ha ah, kalau bertutup, elok ambik hud...
saya guna hud sebab kesian baby kang tersedak2 masa mama masak...
bab dapur, guna yang 2 tungku pun dah ok untuk saya.
ada dua tangan je pun... hehehehe...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version