collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar  (Read 26890 times)

Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #25 on: August 08, 2011, 01:16:39 PM »
contraction braxton hicks sudah sgt kerap kene... baby pun dh engaged .. tp baby masih x puas lg dok dalam.... harap2 sumernya oklah hendaknya.... (takut lak kalau baby nih besar..... seriau den nk kuarkan... dh lah anak 1st)


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

mimiwiwi

  • Guest
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #26 on: August 08, 2011, 02:31:30 PM »
contraction braxton hicks sudah sgt kerap kene... baby pun dh engaged .. tp baby masih x puas lg dok dalam.... harap2 sumernya oklah hendaknya.... (takut lak kalau baby nih besar..... seriau den nk kuarkan... dh lah anak 1st)

doa byk2...harap semuanya dipermudahkan...
sape2 pon ngeri kalau bby beso...
seksa jgk la  sy nak melahirkan thn lepas...3.2kg..
anak2 sblm ni...x sampai 3kg pon...
ade yg ckp puncanya byk minum ais...


Offline lizasran

  • Nilam
  • *
  • Posts: 360
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #27 on: August 08, 2011, 02:43:13 PM »
doa byk2...harap semuanya dipermudahkan...
sape2 pon ngeri kalau bby beso...
seksa jgk la  sy nak melahirkan thn lepas...3.2kg..
anak2 sblm ni...x sampai 3kg pon...
ade yg ckp puncanya byk minum ais...

yer ker mimiwiwi....new info ni...



Offline lollypop

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 179
  • Suka? +0/-0
  • Alhamdulillah
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #28 on: August 09, 2011, 09:43:27 AM »
yer ker minum ais baby besar?... lolly nih dh laaa pantang air panas2 nih... waktu pagi pun mesti nak pekena air sejuk2... siap leh kunyah2 ais lg... huhu.... mcm mana arr pantang nnt x leh minum air sejuk.......


I'm SHAKLEE independent distributor area MELAKA.

mimiwiwi

  • Guest
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #29 on: August 09, 2011, 09:55:45 AM »
yer ker minum ais baby besar?... lolly nih dh laaa pantang air panas2 nih... waktu pagi pun mesti nak pekena air sejuk2... siap leh kunyah2 ais lg... huhu.... mcm mana arr pantang nnt x leh minum air sejuk.......

ntah le...x pasti le pulak kebenarannya...
kebetulan je kot...
tp, ade gak member tu kena bebel ngan mertua sbb baby beso..
jd susah le bersalin..mak mertua dia pon ckp puncanya ais...

tp, mmg perasan masa mengandung tu sy suka sgt minum ais..
dah le masa bulan pose..time buka pose je trus minum ais sepuasnye...

Offline seetiey

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 158
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #30 on: September 05, 2011, 09:16:06 AM »
saya pun risau gak sebab dah 39w tapi laluan xde lagi...risau sebab baby dah semakin membesar..

dalam 2 hari nie dah kerap gak bersama ngan hubby tapi setakat nie belum ada apa2 tanda lagi...

risaunya...

Offline kiki^gal

  • Topaz
  • *
  • Posts: 42
  • Suka? +0/-0
  • forever n ever..
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #31 on: May 17, 2012, 09:16:14 AM »
Kiki dh 39w4d harini tp head baby still not engaged... Risaunyaa :'( doc bg chance 40w + 9d lg if xde lgsg tnda nk bersalin, kne induce or another way is cser..... Walhal rumah kiki mmg hari2 naik turun tangga 4tgkat,, tp jln utk baby msh blm jumpa.. Ada x kwn2 pernah sama mcm kiki? Blh x 1hari tu baby dh engaged,hari tu jgk kiki dh rs sakit nk bersalin?? Ada ke mcm tu eh?

Offline mrs.azad

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 168
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #32 on: June 21, 2012, 11:11:59 PM »
Esok 40w 3d..overdue hari ke 3..
1. Banyakkan berjalan - boleh dikatakan hari2 window shopping.
2. ML - pun ada jugak tapi kontraksi tak mai jugak..
3. Angkat benda berat - yg ni memang hari2 buat, memandangkan dak aqif yang da 13kg nak berdukung je..

Apa lagi yang tak buat? Hihihi
Tak apa lah, adik suka duk perut ibu lagi ek..
Tapi jangan lama2 sangat ye sayang, ibu dan abah tak sabar nak tengok kamu..

Offline chigusa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #33 on: September 02, 2012, 06:57:12 PM »
ari ni dah 40w 2d...dah overdue 2 hqri...risau jgk ni tkut kena indiuce..semua petua dah try..tp baby tak nak kuar lg..best kot duk dlm tummy mummy..harap2 malam ni ada tanda2 bersalin..

Offline hiha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 65
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #34 on: September 14, 2012, 04:10:48 PM »
napa la saya lambat join rh. banyak info yang saya terlepas pasal ni. saya pernah hadapi kes ni.tapi akhirnya kena induce dan c'zer.... :'(


Offline iman

  • Topaz
  • *
  • Posts: 83
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #35 on: September 14, 2012, 04:49:05 PM »
saya overdue 5days..ok je..my fren overdue 10days..yg 2 kne induce.. ;) bila start overdue saya pon mula la tawaf ke sana sini utk bg baby trun..agk menjd la gak idea ni..lpas blk dr tawaf mlm 2 trus bleeding..so cuba la jln2 ye

Offline hiha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 65
  • Suka? +0/-0
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #36 on: September 14, 2012, 04:54:32 PM »
mungkin bukan rezeki saya nak lahir normal kot....(ayat penyedap hati hehehe)
saya dari awal pregnant memang banyak berjalan.tambahan pulak pergi kerja naik bas. bus stop dari rumah dan bus stop dari ofis pun leh tahan jauh dan jugak  kawan2 tegur saya jalan laju. ramai tegur mesti senang bersalin. tapi akhirnya di bilik bedah jugak akhirnya..... kuang kuang kuang

Offline naina

  • Nilam
  • *
  • Posts: 498
  • Suka? +0/-0
  • ya musawwir,ya baari,ya khaliq..
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #37 on: June 23, 2014, 02:54:23 PM »
hri ni 39w5 days dah..bby still xnk kua g
tanda pon xde g ni
pagi2 mak dh kol kak ipar dh bersalin
die beza 2 mggu lewat dr saya..
waa sume dh tnya ni bila nk vranak..

Offline sarah sepura

  • Topaz
  • *
  • Posts: 44
  • Suka? +0/-0
    • kosmetik murah2
Re: Nak suruh baby turun - 40 minggu sudah tak keluar-keluar
« Reply #38 on: September 05, 2017, 12:23:42 AM »
yer ker minum ais baby besar?... lolly nih dh laaa pantang air panas2 nih... waktu pagi pun mesti nak pekena air sejuk2... siap leh kunyah2 ais lg... huhu.... mcm mana arr pantang nnt x leh minum air sejuk.......

betul sis.. sb bila kita mnu  ais, baby sejuk.. dia xde slimut nk panaskan bdn , so bila sejuk dia akn kmpulkan lemak.. sb tu baby besar..
sian baby sis klu kita mnum ais, baby sejuk..

 


IKLAN

IKLAN PENAJA