Forum > Rumah dan Laman

Cat Pilihan Anda....nippon?dulux?san cora atau lain2..

<< < (3/4) > >>

SuRaYa..:

--- Quote from: ibualya on September 20, 2011, 09:37:59 AM ---su dh dapat ke??rumah kat mana??

--- End quote ---

hehehhehe..dlm proses pembelian..di taman simpang aman..

ibualya:

--- Quote from: SuRaYa.. on September 20, 2011, 10:57:16 AM ---hehehhehe..dlm proses pembelian..di taman simpang aman..

--- End quote ---

area mana yek??rasa cam besa dengar je simpang aman tu...

Ashila:
Saya loyal customer Nippon..heheh
untuk living room sehinggalah ke dapor saya gunakan Nippon Spotless..
tak berbau, anti kulat dan boleh dilap kalau kotor..tu yg suka biaselah kan tangan kita ade banyak je cap2 mohor..
so senang je basahkan sikit kain lap, bersih balik..sebabnye cat jenis spotless dan Glo untuk Nippon finishing die licin, dan agak glossy..tapi bukanlah berkilat kilau..glossy yang menampakkan licin...
Jotun, ICI pon ade cat jenis gini yang senang lap dan nampak licin...
untuk bilik kami gunakan ICI Pearl kot namanya lebih kurangla fungsinye dengan Nippon Spotless..tapi compared dua ni sy suka lagi hasil Nippon...
tapi untuk bilik jer kan ok la tuh...

harga Nippon Spotless: untuk living room 2 tone kaler (mocha dan beige) dalam rm100 setin (5liter) lepas nego..pakai 3tin
dapor kale green lime harga sama
ICI cat bilik kaler floral peach dalam RM80 setin
** cat2 ni beza harga ikut tone kale. kalau kale merah, orange, kuning, dan kaler2 striking mahal sikit kalau Nippon boleh cecah RM120 setin (5liter)

SuRaYa..:

--- Quote from: Ashila on September 28, 2011, 05:05:07 PM ---Saya loyal customer Nippon..heheh
untuk living room sehinggalah ke dapor saya gunakan Nippon Spotless..
tak berbau, anti kulat dan boleh dilap kalau kotor..tu yg suka biaselah kan tangan kita ade banyak je cap2 mohor..
so senang je basahkan sikit kain lap, bersih balik..sebabnye cat jenis spotless dan Glo untuk Nippon finishing die licin, dan agak glossy..tapi bukanlah berkilat kilau..glossy yang menampakkan licin...
Jotun, ICI pon ade cat jenis gini yang senang lap dan nampak licin...
untuk bilik kami gunakan ICI Pearl kot namanya lebih kurangla fungsinye dengan Nippon Spotless..tapi compared dua ni sy suka lagi hasil Nippon...
tapi untuk bilik jer kan ok la tuh...

harga Nippon Spotless: untuk living room 2 tone kaler (mocha dan beige) dalam rm100 setin (5liter) lepas nego..pakai 3tin
dapor kale green lime harga sama
ICI cat bilik kaler floral peach dalam RM80 setin
** cat2 ni beza harga ikut tone kale. kalau kale merah, orange, kuning, dan kaler2 striking mahal sikit kalau Nippon boleh cecah RM120 setin (5liter)

--- End quote ---

boleh tahan ek harga dia..sy mmg nk cari cat2 yg pk dn bkualiti..tngk colorland pun mcm ok..tp org kata kualiti nippon paint lg ok..

eja.fariza:
eja pakai seamaster paint - higlos..warna memang cantik2 dan terkini..harganya RM80++ untuk 5liter ^_^

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version