Forum > Ingin Hamil

Period Atau Simptom Kehamilan...???

<< < (108/271) > >>

mayazam (a_maya):

--- Quote from: shahni on May 09, 2012, 10:39:32 AM ---Part breast ada sakit tak?


--- End quote ---

breast tak sakit.tapi rasa nyilu bila dipegang p*t*ng.

mayazam (a_maya):

--- Quote from: mayazam (a_maya) on May 09, 2012, 10:25:51 AM ---maya pun tak pasti maya hamil @ nak peknen
maya rasa;
1.period delay
2.kerap sakit kepala
3.sakit tulang belakang
4.asyik mengantuk jer
5. suhu badan macam panas jer...

--- End quote ---

tadi follow up gynae sbb maya ada cyst.
doktor uat upt sekali.
tapi -ve...sedihnye...
takde rezeki lagi bulan ni.
doktor bg duphaston utk regularkan period.

austa:
19/4 - 24/4 ~ period (aliran banyak cam air paip)
lepas 16 hari period kuar lg darah..
04/5 - 09/5 ~ kuar darah warna merah coklat

05/5           ~ buat UPT..mula2 tak nmpk line lps sejam br nmpk line ke2 tu..kabur tp masih blh tgk dgn mata kasar..

tanda2
1- sakit belakang
2- payudara ada rasa sakit
3- perut rasa cam kembung je
4- kerap kencing
5- malam badan panas je
6- loya & pening

adakah itu tanda period atau hamil...sbb sy tak lewat period..UPT itu blh di ambil kira

fazlina4284:

--- Quote from: austa on May 10, 2012, 02:18:36 PM ---19/4 - 24/4 ~ period (aliran banyak cam air paip)
lepas 16 hari period kuar lg darah..
04/5 - 09/5 ~ kuar darah warna merah coklat

05/5           ~ buat UPT..mula2 tak nmpk line lps sejam br nmpk line ke2 tu..kabur tp masih blh tgk dgn mata kasar..

tanda2
1- sakit belakang
2- payudara ada rasa sakit
3- perut rasa cam kembung je
4- kerap kencing
5- malam badan panas je
6- loya & pening

adakah itu tanda period atau hamil...sbb sy tak lewat period..UPT itu blh di ambil kira



--- End quote ---
Salam Austa,

Pengalaman saya bulan lepas memang lebih kurang macam awak la. Tanda2 seperti berikuta:
1- sakit belakang
2- payudara ada rasa sakit
3- perut rasa cam kembung je
4- kerap kencing
5- malam badan panas je
6- loya & pening

Cycle period saya 28 hari. Sehari sebelum hari sepatutnya period saya pergi check gynea. gynea bagi tau masih terlalu awal utk rasa loya/muntah tu. Kalau delay period 2 minggu tu jika pregnant, baru la sepatutnya rasa loya/nak muntah tu datang menjelma. Hari yg sepatutnya period tu memang period pun akhirnya.

Tapi pengalaman saya yg dah mengandung 3 kali (Gugur 2 kali) memang kalau mengandung tu tanda2nya tak perasan sangat la. Bila tau dah mengandung tu baru la loya/nak muntah tu ada. Tapi depends pada diri seseorang gak kot.

shaza_nazira:

--- Quote from: austa on May 10, 2012, 02:18:36 PM ---19/4 - 24/4 ~ period (aliran banyak cam air paip)
lepas 16 hari period kuar lg darah..
04/5 - 09/5 ~ kuar darah warna merah coklat

05/5           ~ buat UPT..mula2 tak nmpk line lps sejam br nmpk line ke2 tu..kabur tp masih blh tgk dgn mata kasar..

tanda2
1- sakit belakang
2- payudara ada rasa sakit
3- perut rasa cam kembung je
4- kerap kencing
5- malam badan panas je
6- loya & pening

adakah itu tanda period atau hamil...sbb sy tak lewat period..UPT itu blh di ambil kira



--- End quote ---

cuba austa repeat upt tu lagi sekali untuk kepastian..sebab saya pernah baca kat forum ni kalau bacaan upt lebih sejam dah tak valid..semoga ada rezeki awak

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version