Forum > Masalah Fertiliti dan Rawatan

Ubat turun period..

<< < (35/55) > >>

meeralala:
biasanya kalau period normal, doc x kan bagi ubat turun darah dulu..doc suruh tunggu..even meera yg period x regular pun doc x bagi ubat turun darah..so better tunggu dulu..kot2 da lekat cuma x nampak kalau scan..

Umi Annisa (Sumayya):
masa saya delay peyed 2 weeks, doktor ada bg ubat turun peyed tp x makan...masa bulan 2 baru2 nie...

rupa2nya ubat turun peyed nie leh kuatkan rahim if preggy ek..

waniey:
salam....

saya nak share pasal ubat turun period ni....period saya pon ting tong jugak...kejap ok...kejap k.o...saya pun sekarang still try to preggy sebab dah 2 tahun kawin...
sekarang ni saya tengah buat rawatan di goverment hospital....mase 1st time jumpe doktor,dia cakap saya PCOS sebab period tak irregular...lagipun mase tu dah 3 bulan saya tak period....bila doktor scan saya tak preggy....so doktor bagi saya pil turun darah....5biji untuk 5 hari....after seminggu makan baru period...7 hari....heavy betul period saye time tu....sekarang ni....tanpa makan ubat turun darah....after 28 hari(7/10) saya period lagi....tp kali ini tak se heavy kalau saya ambil pil turun darah....
hope lepas ni...regular la period saye ni....

Inahaireina:
Salam.. saya pun same jugak.. period pun tintong.. ikut2 nak datang 2 3 bulan sekali.. dah lebih setahun buat check dekat hospital gomen.. doc bagi ubat utk betulkan period dia bagi ubat duphaston.. kene makan 21 hari benti 7 hari makan semula 21 hari sampai la seterus nye.. rase nye saye dah makan 5 ke 6 cycle dah... huhuhu..

waniey:

--- Quote from: Inahaireina on October 12, 2011, 08:47:28 AM ---Salam.. saya pun same jugak.. period pun tintong.. ikut2 nak datang 2 3 bulan sekali.. dah lebih setahun buat check dekat hospital gomen.. doc bagi ubat utk betulkan period dia bagi ubat duphaston.. kene makan 21 hari benti 7 hari makan semula 21 hari sampai la seterus nye.. rase nye saye dah makan 5 ke 6 cycle dah... huhuhu..

--- End quote ---

rasenye saye pon kene amik ubat tu lepas ni....itu ubat hormon ke?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version