Forum > Kehamilan

tanda hamil anak lelaki atau perempuan

<< < (57/84) > >>

Mummy_Erfan:
saya teringin sangat nak makan, makanan seafood.. tapi x suka udang, sotong dan kerang.. nak siput2 jer.. ermm.. x scan gender g.. hehe

Mummy_Erfan:
saya rasa.. tanda2 boy or gurl agak pelik antara korang sume.. mungkin.. x pasti.. hehe

-masa belum di sahkan peggy... *mimpi mak tegur breast kite len macam

-masa alahan teruk.. sy hny ble minum air sejuk2.. paling suka ais batu. smpai gigit2 sedangkn sy langsung x suka minum air sejuk sebelum peggy (*mak sy x boleh minum tanpa ais batu.. huhu)

-pagi2 mesti minum milo ais walaupun x berapa suka sangat minum milo sblum peggy (*mak saya xpandai minum nescafe / kopi. milo jer dia pandai)

-masa sebelum taw peggy dan pas dah taw peggy pun slalu minum cola.. pekena ngan ais batu.. rasa selesa jer tekak ni (*memang tu la minuman fav mak saya..)

-baru2 ni mimpi dapat baby boy.. tapi mak suka ikat rambut dia.. bila buka ikatan rambut baby.. mak marah.. sebab dia kata anak saya comel macam pompuan.. (*masa gtaw husband mimpi ni..senyum lebar... sbb husband nak sangat baby girl.. apa2pun.. hope baby sihat dan selamat dunia akhirat)

- x suka sotong, udang... tapi bl nampak ketam.. mesti berliur2 jer lidah ni.. memang ngap habis ketam tu (*sebab mak saya pantang nampak ketam.. memang ngap.. kadang2.. 2,3,4 kilo dia sorang makan ketam. doktor x suh makan ketam sbb alergik teruk. tapi mak saya x peduli bila dah nampak ketam depan mata.. haha)

-apapun saya buat skrg ni.. semuanya ikut perangai mak saya..

agak2nya.. apalah gender baby saya yer.. kadang2 bila ingat perkara di atas.. lucupun ada...  ;D

Safari:
nak jugak la share hihihi,,,,

kita dlu pregnant memang dari awal2 lagi naluri kuat cakap boy,...mimpi pon boy.sampai suami pon xnak percaya..bila orang tanya sy mesti cakap boy.tapi kalo bukan boy xpe xkisah hehe..pepon dlm hati cakap boy hihi..
pastu xsuka makan masam2 or jeruk.nak yang manis2 je..
selera makan pon kuat.dengar pengalaman orang lain pon cakap kalau suka makan manis2  dpat bby boy..6bln pregnant bru g scan n doc sahkan boboy..
next year ,plan second baby plak harap2 gugurl plak hehe...

iman zahra:
Iman da ngandung 4 bulan setengah.
tp xtau la baby apa.

Ada kwn2 opis kata iman ngndung anak laki xtaw la.

Ermm iman mabuk teruk.
tido plk kdg2 tido belah kanan, kdg2 belah kiri ada masa tido telentang.
iman xsuka bersolek, kalu dulu maskara la apa la skrg pkai maskara pun tidak nk kuar bwk hand beg pun mls.

ermm xtaw la dpt baby apa.
xkisah asalkan baby sihat n sempurna sifat

medina00:
Saya pula...

1. Mengalami morning sickness yg teruk di awal kehamilan
2. Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung
3. Mengidam makanan yang manis (malam2 pun sanggup cari ice cream mcd)
4. Sukakan buah-buahan
5. Suka minum air atau jus yang bersifat masam
6. Anda lebih cerewet semasa hamil
7. Mudah moody berbanding sebelumnya
8. Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil (kulit berminyak dan jerawat tumbuh dgn meriah nya di muka dan badan- sgt stress ok n xberseri langsung)
9. Tidak suka makan roti bersama kulitnya (rase kulit roti tu pahit sgt)
10. xcepat marah n cool jer
11. bersolek ikut mood..

awal2 dulu mimpi dapat baby gurl tapi bile scan baby boy..nampak bebird nye...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version