Forum > Kehamilan

tanda hamil anak lelaki atau perempuan

<< < (9/85) > >>

mamascorpio:
saya pun sama, time anak sulong dulu (lelaki).. rasa best ajer pregnan..
tak alah langsung..  aktif semacam sampai semua orang naik risau..
tapi kali ini, peringkat awal pun rasa letih semacam mcm nak cukup bulan,
loya, mkn kena ketepikan bawang, msg tak leh, itu ini tak leh.. tak tau ler
jantina anak apa lagi.. tapi apa yg pasti suka belek barang kemas dan benda2 cantik..

Mummy Mia:
salam,

sy pregnant yg first mmg selekeh abis.. alahan teruk muntah2 sampai nk masuk 6 months baru stop.. suke mkn masam,stiap kali mkn mesti order ice lemon tea.. kalo mkn pulak suke nk mkn tomyam,megi tm yam pon xpe janji masam.. asik nk merajuk jek ngan husband bile x dpt ape yg dihajat.. tidur mmg suke mengiring ke kiri sbb husband belah kiri.. huhu,jalur kt pusat mmg x terang n teputus kt tgh2.. perut pulak mmg melebar.. doktor scan mmg girl dan akhirnya klua girl.

pregnant yg second ni,xde alahan langsung.. pregnant dr awal sampai skrg masih aktif boleh berlari kejar anak yg first.. perut dr depan nampak lebar tp dr tepi mmg muncung.. hubby ckp pregnant yg second ni muke sy berseri2 n comel jek.. hehe:) xde mengidam atau nk mkn ape2 pon melainkan kuat minum air coke.. tidur suke mengiring belah kanan sbb hubby tidur belah kanan sy.. pastu anak ni mmg pegerakan byk belah kanan and tengah.. ramai org tgk perut sy ckp baby boy,tp da scan 4 kali ngn doc die ckp girl..

wpon hati sy ckp baby boy tp hubby ttp xnk sy mengharap die ckp x kisah girl ke boy yg penting anak kite sihat dan cukup sifat.. die da siap2 panggil anak ni dgn nama bby girl yg kiteorg cadang nk bagi.. sy pon x shopping ape2 tuk bby second ni sbb baju kakak die masih byk yg elok lg.. pastu aritu g hospital tibe2 sy boleh menangis bile denga org dpt baby boy..

ade x kwn2 RH yg berpengalaman bile scan doc ckp baby girl/boy tapi bile lahir baby nye berlainan dgn ape yg discan?? sile la share yer.. sbb baru2 ni kwn sy,doc sahkan baby boy tp bile lahir baby girl.. die siap shopping warne biru sbb confident dgn ape yg doc ckp.. ade lg sorg kwn sy 6 kali doc scan ckp bby girl,tup2 dengan kuasa Allah bile lahir baby boy.. da anak die punye baju semua bunge2.. hehe.. Kuasa Allah kn,hanya Allah yang lebih tahu.. :D

ecah:
bagi sy yg melahirkan babygirl, antara tandanya

- masa nurse check utk dgr jantung baby selalunya dikesan sebelah kiri tp dgn syarat masa tu baby kepala dah kt bawah la  (baby saya masa 7bln kepala dh kt bwh).

- cuba scan dgn doc pakar, diorang ni dah selalu sgt tgk fizikal baby dlm perut melalui ultrasound, jadi sekali teka..mungkin boleh dipercayai

- baby girl kurang menendang..lebih suka mengeliat (hehe..baby saya je kut)

- berat bdn x naik meriah sgt dlm 10kg sepanjang kehamilan - kalau kes saya, breast pun kurang meriah naiknya

- sgt tidak suka makan nasi , suka fast food ... masak sendiri x boleh..bau msakan mmg x boleh..

apa2 pun dugaan nya..ni la masa yg paling indah dan comel bagi seorang wanita..hehe..rindu sgt nak pregnant!

sery81:
saya tahu saya preggy baby boy bila UPT saya positif seminggu sebelum due period... hehehe...

bila ngandung seken ni... UPT lewat detect.. scan nampak gurl.. tapi lum lahir lg kan.. kene konfem lepas bersalin nnt..

afnie_hasan:
mak saya kata, klu kita tdo byk mengiring sbelah kiri, anak ppuan. klu sbelah kanan, anak lelaki. dan kebetulan mmg betul pn. masa sy mengandungkan anak sulung, sedap tdo mengiring sbelah kiri(berat sbelah kiri), keluar2 mmg ppuan pn. sama jgk la anak sy yg 2nd ni. byk ngiring sbelah kanan, keluar2 lelaki.hehe.

1 lg klu perut kita tajam ke depan, org tua kata bb laki. klu melebar bb ppuan. mcmna klu kita ni jenis bdn kecik, x brape nk nmpk lebar ke tajam ke... cm saya tgk pusat (ala malu plk ;P) msa bb girl, pusat tenggelam, bb boy pusat tejojol.haha ye la sbb perut tajam ke depan kan...

pastu klu bb boy ni perut kita kn rasa berrrrat sgt. ni bila dh msk 7 bln ke atas. klu bb girl rsa ringan je lg. 9bln pn msih bleh blari.hehe

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version