collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil  (Read 2577453 times)

Offline eiha

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 111
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11350 on: March 27, 2016, 10:14:03 AM »
Dh lama xaktif.. alhamdulillah. Setelah smggu lewat. Ari neh cuba buat upt. Naik double line. Tanda2 yang eiha alami,. p*t*ng membesar dan sensitif , meloya, pening, kurang selera makan. Semoga neh rezeki yanh kami tggu setelah 2tahun 4bulan menunggu.. selepas 2 minggu bru nakconfirm dengan dktr

Offline babykuku

  • Topaz
  • *
  • Posts: 17
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11351 on: March 28, 2016, 12:40:28 AM »
Sy sepatutnya period 25.3.2016 ttp dah 2 hari x dtg. Period sy punctual tak pernah lewat.

Sy x rasa apa2 tanda mcm org pregnant. Apa yg sy rasa breast sakit (mmg biasa bila nak period), kepala berat sebelah kiri dah seminggu, 3 hari b4 period cirit birit, sakit pinggang bila drive dah seminggu, 2 hari b4 due date till now senggugut on and off ttp x period gak, rasa nak buang air kecil ttp mcm boleh tahan, ttp sentiasa rasa nak buang air. Sy jenis malas minum air.  Adakalanya rasa berdenyut di ari2. Sy x pernah hamil dan x selalu perhatikan diri sendiri so agak suspens especially few months ago doktor sahkan ada fibroid. Owh! Hari due date dan first day lewat period ada la rasa berpusing sikit bila bangun tidur rasa berat kepala, baring lama sikit baru bangun dr katil. Lepas tu ok tak de pusing2 dah. Bila check UPT negative pulak, hmmm

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11352 on: March 28, 2016, 08:56:03 AM »
Sy sepatutnya period 25.3.2016 ttp dah 2 hari x dtg. Period sy punctual tak pernah lewat.

Sy x rasa apa2 tanda mcm org pregnant. Apa yg sy rasa breast sakit (mmg biasa bila nak period), kepala berat sebelah kiri dah seminggu, 3 hari b4 period cirit birit, sakit pinggang bila drive dah seminggu, 2 hari b4 due date till now senggugut on and off ttp x period gak, rasa nak buang air kecil ttp mcm boleh tahan, ttp sentiasa rasa nak buang air. Sy jenis malas minum air.  Adakalanya rasa berdenyut di ari2. Sy x pernah hamil dan x selalu perhatikan diri sendiri so agak suspens especially few months ago doktor sahkan ada fibroid. Owh! Hari due date dan first day lewat period ada la rasa berpusing sikit bila bangun tidur rasa berat kepala, baring lama sikit baru bangun dr katil. Lepas tu ok tak de pusing2 dah. Bila check UPT negative pulak, hmmm

kalau period xdtg lagi selepas 2 minggu ce try upt lg... kadang awal2 nih level hcg kita xtinggi so upt xboleh detect.. buat masa skrg nih babykuku jaga diri jaga makan.. jgn buat keje2 berat..



Offline dolce

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11353 on: March 29, 2016, 06:36:24 PM »
Salam.. Sye baru lepas keguguran bln 1 haritue. Bln 2 sye period cm bese 28/2.. Shari dua sblm due period bln nie sye try wt upt. Nmpk double line tp samar2 je. Cek pagi tadi pn x terang sgt. Tanda cam pnak period tue ad. Sakit perut cm sengugut tue . Ye tbe2 sakit pastu hilang. Saya nak pergi klinik cam awal sgt ag. Tp sye da cm fobia jgk sbb pnah kguguran kn. Rasa kuat cam peknen tp tkt rahim xkuat ag k..

Offline feezashah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 30
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11354 on: December 29, 2016, 12:21:22 PM »
HAI SEMUA
lama dah xberkunjung ke sini.. last tahun 2011.. utk ttc..rezeki thn 2015 dpt bby boy..
skrg mcm preggy 2nd, tp cek upt line masih kabur
sakit tekak, sesema, perut sebu n senak sekarang..
if ade rezeki alhamdulillah..tercepat pulak :)

Offline Rose Putih

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
  • Setiap Yang Terjadi,Pasti Ada Sebab :)
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11355 on: December 31, 2016, 03:54:22 PM »
HAI SEMUA
lama dah xberkunjung ke sini.. last tahun 2011.. utk ttc..rezeki thn 2015 dpt bby boy..
skrg mcm preggy 2nd, tp cek upt line masih kabur
sakit tekak, sesema, perut sebu n senak sekarang..
if ade rezeki alhamdulillah..tercepat pulak :)


in shaa ALLAH....ada tuuu rezeki....rezeki tahun baru,hehehee......semoga dipermudahkan....Aamin.....
Dont worry....Allah will always be with you...
(๑• . •๑)

Offline Mama Airiz

  • Nilam
  • *
  • Posts: 280
  • Suka? +2/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11356 on: January 20, 2017, 10:50:40 AM »
nipp** selalu rasa keras dan asik nak tido je

Offline ainonono

  • Topaz
  • *
  • Posts: 7
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11357 on: February 07, 2017, 09:28:29 PM »
Nak share juga

1. Period regular dan period lambat 3 hari. Tapi ari2 masoh rasa denyut2 macam nak period. So macam tak percaya.

2. Breast membengkak dan rasa sakit

Offline zai35

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Tanda-Tanda Awal Kehamilan yang Anda rasa sebelum Disahkan Hamil
« Reply #11358 on: February 19, 2017, 04:22:34 PM »
asalamualaikum ,lama tak komen dlm ruangan ni,
akhir2 ni saya lewat period ,saya pasti saya dah o ,tapi period tak juga keluar2,dah buat beta hcg tapi waktu buat tu saya belum lewat lg,tapi doctor nak juga buat sebab nak beri saya antibiotic, sekarang period dah lewat 7 hari ,saya dah check upt negetif,boleh ke kita tak period walaupun dan ovulotion

 


IKLAN

IKLAN PENAJA