Forum > Pemakanan Ibu Hamil

Pemakanan yang boleh elakkan bayi jaundice

<< < (8/11) > >>

ashlia:
sy sgt setuju dgn najihah.

kalu dari kajian saintifik,takde kena mgena dgn pemakanan.ia lebih kepada darah.especially ibu yg bdarah o.cube google website luar,u.s sebagainya.dorang da buat kajian pun.

jaundice adalah normal.cume kita kawal tahap nye la.wpun anak jaundice,org tua suh baby minum susu kambingla,or minum air masak,pada saya tak relevan dgn kejadian saintifik.

melainkan,teruskan susu ibu.ni tbukti saintifik.sebab susu ibu mudah tuk dhadamkan oleh bayi.lagi kerap die berak hadam sbgnya,hati akan bkerja dgn lebih mudah tuk proseskan birilubin dalam darah dan buangkannya.maaf ye.sy guna bahasa pasar,tatau nak huraikan secara saitifik.

rezki masing2 anak kena jaundice ni.pada sy,pemakanan bukan boleh mgelakkan pun dari jaundice.kalu ada yg cube,menjadi,mgkn kebetulan.sebab lain anak,lain..tak semestinya,kalu ank ptama kena jaundice,ank kedua dan sterusnya pasti kena.

ashlia:
tapi kalu masa mgandung nak minum susu kambing,emm...ok kot kan.susu kambing lg bkhasiat dari susu lembu.

mamaorang:
Time anak jaundice memang kena kerapkan bf...tapi biras saya memang time anak dia jaundice dia tak leh bf..sebab dia dikategorikan breast milk jaundice...hehehe..

lydianajihah:
lagi satu, jaundis ni macam2 jenis.
jadi, bergantung dengan keadaan atau situasi masing2lah ni.
ada jenis jaundis yang tak dapat nak dielak oleh sesetengah bayi.

ashlia:

--- Quote from: mamaorang on July 29, 2011, 04:18:36 PM ---Time anak jaundice memang kena kerapkan bf...tapi biras saya memang time anak dia jaundice dia tak leh bf..sebab dia dikategorikan breast milk jaundice...hehehe..

--- End quote ---

a'ah..setuju2 dgn mamaorang dan najihah.
mmg ada beberapa jenis jaundice.
tengok lah bentuk nya cane.

tapi baby tu kena lahir dulu kot baru tau cara nak pulihkan.kalu nak mulakan dari awal2 masa ngandung,emmm...cam tak relevan.serasa saya lah.....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version