collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Tak period 3 bulan upt positive  (Read 2638 times)

Offline mamalicious

  • Topaz
  • *
  • Posts: 13
  • Suka? +0/-0
Tak period 3 bulan upt positive
« on: August 06, 2016, 06:57:29 AM »
Assalamualaikum semua,

Says mempunyai 3 anak. Period terakhir 27 may 2016.
Sampai hari ni x period. kira saya boleh puasa penuh dan siap puasa sunat 6 tahun ni. Alhamdulillah.
Buat pregnacy test last week negetif. Pergi jumpa doc dia suruh makan ubat turunkan period.
Subuh tadi tergerak hati nak buat pregnacy test.
2 line terang keluar.

Start tahun ni period saya agak x teratur.wpun saya ada pcos period saya selepas lahirkan anak 3 6 thn lepas agak teratur juga (lepas stop amik depo ubat perancang tu) Last feb 2 bulan tak dtg period. Buat test 2 line juga tapi samar2 sbb doc kata some pcos kes boleh jadi double line.

Tapi hari ni celup je upt terus naik 2 line.
Mcm mana org yg x period dekat 3 bulan  boleh pregnant sedangkan period x kuar2 pun.saya tangguhkan dulu makan ubat turun period. Sekarang demam2 batuk ingat dah nak on antibiotic nasib baik buat upt ni dulu. Ada yg kes sama mcm saya x period dekat 3 bulan tapi upt positive?

Offline mamalicious

  • Topaz
  • *
  • Posts: 13
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #1 on: August 06, 2016, 12:11:04 PM »
Baru buat upt digital clear blue..tulis pregnant 2-3 . Kira pregnant ka.. 4 klinik dekat rumah semua scan x ok plak. Buat suspen je ni

Offline bumpyella

  • Topaz
  • *
  • Posts: 4
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #2 on: August 06, 2016, 01:53:16 PM »
Baru buat upt digital clear blue..tulis pregnant 2-3 . Kira pregnant ka.. 4 klinik dekat rumah semua scan x ok plak. Buat suspen je ni

kira pregnant tapi masih awal sangat. sy buat dulu dapat 5+ weeks means baru nak masuk sebulan.. better g klinik pakar la kot kalau nak confirmkan. biasa blood test confirm accurate punya :)

tp kale related to cos, rasanya mmg kena refer pakar la kan.
« Last Edit: August 06, 2016, 01:55:40 PM by bumpyella »

Offline hawa92

  • Topaz
  • *
  • Posts: 45
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #3 on: August 07, 2016, 10:49:13 PM »
Baru buat upt digital clear blue..tulis pregnant 2-3 . Kira pregnant ka.. 4 klinik dekat rumah semua scan x ok plak. Buat suspen je ni

Normal kalau xclear 2-3 week..kalau jenis kulitperut tebal mcm saya..7 week bru nmpak jantung n janin dgn jelas..

Offline mamalicious

  • Topaz
  • *
  • Posts: 13
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #4 on: August 08, 2016, 12:34:10 AM »
Alhamdullilah, scan td baby sudah 6 weeks. Nyaris2 nak amik ubat turun period. Sejak period x betul jd 2 hingga 3 bulan sekali datang beberapa menjak ni,cepat je doc suruh makan ubat induce period. Padahal minggu lepas dah buat upt negetive, rupanya minggu berikutnya positive. Apa2 pun kene ikut gerak hati
Instict seorg wanita atau ibu. Mmg kene byk doa minta Allah bantu tunjukkan jalan yg lurus.

Utk pcos mcm saya, kdg2 mmg certain bulan tak ovulate. Doc kata ia berkaitan rapat dgn cara kawal stress , emosi, berat badan dll. Sejak sebelum bulan puasa mmg ada minum jus peria katak dan epal hijau blend sendiri nak turunkan berat badan sikit. Dgn izinNYA berat turun juga dlm masa dua minggu hilang 4 kilo.apa2 pun dgn izinNya

Offline cik cinta

  • Topaz
  • *
  • Posts: 63
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #5 on: February 23, 2018, 12:34:52 PM »
Hi ibu2 semua...

Kes saya pula 3 bulan lebih dah x period (Last period 12.11.2017)..dah 3 kali cek upt tapi still -ve. last cek guna Clear blue tetap -ve. Nak jumpa dok masa terdekat ni....apa yang saya rasa sekarang..nipple saya mulai sakit, lemas badan, sakit kepala, kekadang sakit bawah perut, pinggang dan belakang. siapa pernah alamai seperti ini.  adakah saya hamil atau x..mohon share pengalaman ibu2 yang lain. tq..

Offline hannamonts

  • Topaz
  • *
  • Posts: 89
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #6 on: February 23, 2018, 01:55:00 PM »
Hye cinta,

period cinta sebelum2 mmg teratur ke? utk mslh cinta lbh baik jumpa doktor cek lanjut dan scan, klu pregnant skrng mngkn da 14 weeks, da boleh scan jelas nampak, da masuk trimester ke 2 jugak sbnrnya, sikit mngkn boleh rasa baby bergerak klu betul cinta pregnant. pergi cepat utk cek okay? take care :)

Offline cik cinta

  • Topaz
  • *
  • Posts: 63
  • Suka? +0/-0
Re: Tak period 3 bulan upt positive
« Reply #7 on: February 23, 2018, 05:13:47 PM »
hi hanna...

siklus haid memang teratur. sya perasan beberapa kali, ada sesuatu bergerak dalam perut..perut pun agak kembung tapi x sure lagi..adakah tu normal atau x. ada masa saya jumpa dok. tq hanna dengan nasihat u..:) :)

 


IKLAN

IKLAN PENAJA