Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ratuhati/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Online shopping yang cepat
collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Online shopping yang cepat  (Read 226 times)

Offline noorfaridahh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 36
  • Suka? +0/-0
Online shopping yang cepat
« on: May 09, 2019, 12:07:36 PM »
Salam semua, kita kalau online shopping biasa nya kena tunggu barang sampai at least 3-4 hari kan...

Ada sapa tahu tak platform online yang boleh send barang lagi cepat dari tu?

Offline Meimei

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #1 on: May 13, 2019, 10:29:47 PM »
Salam semua, kita kalau online shopping biasa nya kena tunggu barang sampai at least 3-4 hari kan...

Ada sapa tahu tak platform online yang boleh send barang lagi cepat dari tu?
kalau kedai tu ada COD bolehlah dapat dalam masa singkat

Offline BladeW

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #2 on: May 13, 2019, 10:31:12 PM »
Salam semua, kita kalau online shopping biasa nya kena tunggu barang sampai at least 3-4 hari kan...

Ada sapa tahu tak platform online yang boleh send barang lagi cepat dari tu?
pilih yg pos express kot, rasanya ada je kedai yg boleh pos express tapi harga agak tinggi

Offline carsturi™

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 105
  • Suka? +2/-0
  • Abahnya Tsuraya, Tihany dan Tasneem
    • #twitter
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #3 on: May 14, 2019, 09:28:33 AM »
Guna pos laju pun ok, setiap hari ada perkhidmatan tu, diorg pun makin lama makin bagus perkhidmatannya, banyak dah improve dari yg sebelum ni. Jom pakat kita support diorg..
Quote from: Michael Josephson
Creating a child takes no love or skill; being a parent requires lots of both.
It's me at BabyCenter.com

Offline samkong

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #4 on: May 14, 2019, 07:18:53 PM »
pilih yg pos express kot, rasanya ada je kedai yg boleh pos express tapi harga agak tinggi
kadang tu pun bukan cepat sangat je, awal sikit drpd poslaju je

Offline samkong

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #5 on: May 14, 2019, 07:21:37 PM »
Guna pos laju pun ok, setiap hari ada perkhidmatan tu, diorg pun makin lama makin bagus perkhidmatannya, banyak dah improve dari yg sebelum ni. Jom pakat kita support diorg..
aku rasa poslaju tu bukan ok sangat, depends area mana jugak. area saya ni macam slow je penghantaran mereka

Offline darknight

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #6 on: May 14, 2019, 07:24:55 PM »
Salam semua, kita kalau online shopping biasa nya kena tunggu barang sampai at least 3-4 hari kan...
Ada sapa tahu tak platform online yang boleh send barang lagi cepat dari tu?
kalau nak cepat tu beli kat kedai je, tak yah nak beli online. sebab kadang online tu dia ambik masa panjang tunggu penjual tu pos barang

Offline milooaiss

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #7 on: May 15, 2019, 12:17:11 PM »
Salam semua, kita kalau online shopping biasa nya kena tunggu barang sampai at least 3-4 hari kan...

Ada sapa tahu tak platform online yang boleh send barang lagi cepat dari tu?

Biasanya kalau standard online platform semua pakai poslaju punya dan paling cepat aku pernah terima pun ialah dua hari, kecuali anda boleh cakap dgn penjual utk guna courier service lain seperti J&T.

Offline milooaiss

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #8 on: May 15, 2019, 12:18:12 PM »
kalau kedai tu ada COD bolehlah dapat dalam masa singkat

Ya kalau boleh COD mmg lebih bagus, tapi biasanya online platform mrk x ada option mcm ni, semuanya guna online banking dan tunggu kat rumah utk barang sampai ke tangan anda.

Offline ratumalaysia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 14
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #9 on: May 15, 2019, 12:27:52 PM »
kalau nak cepat tu beli kat kedai je, tak yah nak beli online. sebab kadang online tu dia ambik masa panjang tunggu penjual tu pos barang

Masalah dgn beli dr kedia ialah mrk x semestinya ada benda yg kita mau, dan meskipun ada mungkin harga mrk lebih tinggi berbanding beli secara online lepas tambah harga pos, jadi org skrg lebih suka online shopping.

Offline Meimei

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #10 on: May 15, 2019, 10:44:57 PM »
Ya kalau boleh COD mmg lebih bagus, tapi biasanya online platform mrk x ada option mcm ni, semuanya guna online banking dan tunggu kat rumah utk barang sampai ke tangan anda.
rasanya ada je yg buat COD tapi tak ramai sangat. kalau barang tu mahal biasa saya akan cuba cari yg ada option COD

Offline samkong

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #11 on: May 15, 2019, 10:47:37 PM »
Biasanya kalau standard online platform semua pakai poslaju punya dan paling cepat aku pernah terima pun ialah dua hari, kecuali anda boleh cakap dgn penjual utk guna courier service lain seperti J&T.
dua hari tu memang dah max dah, yg lain tu mungkin cepat sikit tapi harganya mestilah sangat tinggi

Offline BladeW

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #12 on: May 15, 2019, 10:51:38 PM »
kalau nak cepat tu beli kat kedai je, tak yah nak beli online. sebab kadang online tu dia ambik masa panjang tunggu penjual tu pos barang
harga beli kat kedai ngan online tu beza. yg online tu tak perlu bayar sewa jadi harga dia tu boleh rendah sikit

Offline darknight

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #13 on: May 15, 2019, 10:53:29 PM »
Masalah dgn beli dr kedia ialah mrk x semestinya ada benda yg kita mau, dan meskipun ada mungkin harga mrk lebih tinggi berbanding beli secara online lepas tambah harga pos, jadi org skrg lebih suka online shopping.
kalau emergency tu tak de pilihan lah, kena beli kat kedai. kalau ada masa tu baru boleh perlahan-lahan survey kat online

Offline Meimei

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #14 on: May 16, 2019, 10:46:51 PM »
harga beli kat kedai ngan online tu beza. yg online tu tak perlu bayar sewa jadi harga dia tu boleh rendah sikit
kalau harga yg terlalu rendah tu janganlah beli, mungkin tu penipu, kena berhati-hati la

Offline samkong

  • Topaz
  • *
  • Posts: 12
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #15 on: May 16, 2019, 10:48:49 PM »
kalau emergency tu tak de pilihan lah, kena beli kat kedai. kalau ada masa tu baru boleh perlahan-lahan survey kat online
kalau ada COD tu best lah, boleh ambik dalam masa yg singkat, tapi bukan selalu ada option ni :-\

Offline BladeW

  • Topaz
  • *
  • Posts: 9
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #16 on: May 16, 2019, 10:51:31 PM »
kalau harga yg terlalu rendah tu janganlah beli, mungkin tu penipu, kena berhati-hati la
biasa saya akan tengok review dulu, lagipun kalau nak beli saya lebih suka direct deal dgn penjual tu, rasa lebih selamat 8)

Offline darknight

  • Topaz
  • *
  • Posts: 10
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #17 on: May 16, 2019, 10:53:20 PM »
kalau ada COD tu best lah, boleh ambik dalam masa yg singkat, tapi bukan selalu ada option ni :-\
rasanya ada je platform yg banyk buat COD, tapi saya tak pernah cuba lagi. selalu pun beli pastu tunggu kat rumah je

Offline noorfaridahh

  • Topaz
  • *
  • Posts: 36
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #18 on: May 17, 2019, 11:38:29 AM »
korang pernah guna carousell tak? Adik saya gunadia kata cepat jugak dapat barang sebab boleh meet up dgn seller

Offline cyclebin10

  • Topaz
  • *
  • Posts: 5
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #19 on: May 17, 2019, 11:57:55 AM »
rasanya ada je yg buat COD tapi tak ramai sangat. kalau barang tu mahal biasa saya akan cuba cari yg ada option COD

saya pon, tambah kalau harga barang lebih dari RM300.. ada saya pernah beli phone kat carousell... yang tu boleh meet up, so saya cod je masa tu...

Offline kampongirl

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #20 on: May 17, 2019, 02:18:04 PM »
harga beli kat kedai ngan online tu beza. yg online tu tak perlu bayar sewa jadi harga dia tu boleh rendah sikit

Selain itu biasanya kalau kat kedai mrk x ada byk pilihan kerana takut stok yg diambil x dpt nak jual semua, nanti diri sendiri yg rugi pula. Kalau online kita dpt cari semua benda yg kita mau kalau kunjung online platform yg ramai penjual.

Offline kampongirl

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #21 on: May 17, 2019, 02:22:18 PM »
korang pernah guna carousell tak? Adik saya gunadia kata cepat jugak dapat barang sebab boleh meet up dgn seller

Aku sendiri pernah guna Carousell, masa tu cemas nak cari pakaian formal utk presentation kat kolej, harganya berpatutan dan yg penting dpt COD dgn penjual, kalau guna pos mungkin x sempat sudah...

Offline milooaiss

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #22 on: May 17, 2019, 02:25:38 PM »
kalau harga yg terlalu rendah tu janganlah beli, mungkin tu penipu, kena berhati-hati la

Kita sendiri juga perlu bijak utk lihat sama ada penjual tu penipu ke x, yg jual murah tu x semestinya penipu, mungkin hanya kerana benda tu sudah dipakai jadi jual second hand murah sikit, perlu lihat description barang tu dgn teliti sebelum membeli.

Offline milooaiss

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #23 on: May 17, 2019, 02:33:56 PM »
Aku sendiri pernah guna Carousell, masa tu cemas nak cari pakaian formal utk presentation kat kolej, harganya berpatutan dan yg penting dpt COD dgn penjual, kalau guna pos mungkin x sempat sudah...

Oh x tahu Carousell boleh COD juga, yg aku tau ialah byk mrk yg jual benda2 yg telah mrk sudah digunakan kat situ, benda seperti kasut, buku dan pakaian semua pun boleh dicari kat situ.

Offline Meimei

  • Topaz
  • *
  • Posts: 18
  • Suka? +0/-0
Re: Online shopping yang cepat
« Reply #24 on: May 17, 2019, 08:44:18 PM »
saya pon, tambah kalau harga barang lebih dari RM300.. ada saya pernah beli phone kat carousell... yang tu boleh meet up, so saya cod je masa tu...
kalau barang second hand tu lagilah kena COD sebab boleh check kualiti barang sebelum bayar

 


IKLAN

IKLAN PENAJA