Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ratuhati/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ratuhati/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
UPT selepas IUI
collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: UPT selepas IUI  (Read 424696 times)

Offline AzAtul

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1800 on: August 03, 2015, 02:32:49 PM »
salam.. saya baru lg kat cni..saya dah kawin 1thun 5 bulan..  saya nak kongsi pengalaman saya buat iui dan mnta tunjuk ajar dr rakan2 dlm ni..  saya baru je lg buat iui semalam.. sepanjang proses tu saya mmg x selesa.. jumaat lpas hari ke 11 dr period doktr suh buat TVS resultnya telur sya ada dua 0.7cm dan 2.5cm.. doc kata dan bole buat iui so proceed mlm tu jgk kna suntik (lupa dah nme apa) tuk pecahkn telur. lpas suntik tu doc kata kna dtg balik ahad tuk buat iui. dokt kata semuanya ok. so kna tggu resultl dlm 3 minggu dr skrng mksdnya 23/08 btul2 kna pada hari saya septutnya period.. skrg ni duk rumah je cuti tuk 2,3 hari ni.. so hopefully semuanya menjadi.. inshAllah.. amiinnn..

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1801 on: August 03, 2015, 02:36:57 PM »
salam.. saya baru lg kat cni..saya dah kawin 1thun 5 bulan..  saya nak kongsi pengalaman saya buat iui dan mnta tunjuk ajar dr rakan2 dlm ni..  saya baru je lg buat iui semalam.. sepanjang proses tu saya mmg x selesa.. jumaat lpas hari ke 11 dr period doktr suh buat TVS resultnya telur sya ada dua 0.7cm dan 2.5cm.. doc kata dan bole buat iui so proceed mlm tu jgk kna suntik (lupa dah nme apa) tuk pecahkn telur. lpas suntik tu doc kata kna dtg balik ahad tuk buat iui. dokt kata semuanya ok. so kna tggu resultl dlm 3 minggu dr skrng mksdnya 23/08 btul2 kna pada hari saya septutnya period.. skrg ni duk rumah je cuti tuk 2,3 hari ni.. so hopefully semuanya menjadi.. inshAllah.. amiinnn..

Semoga semuanya ok.... bykkan rehat. Mcm saya aritu lepas IUI mmg rasa xselesa...sakit bhgn peranakan lebih s3minggu...asyik tdo je

Offline syafiqahD

  • Delima
  • *
  • Posts: 869
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1802 on: August 03, 2015, 05:45:12 PM »
Azatul.. goodluck ye... semoga ada rezeki awak..
byk2 kan berdoa...
buat solat dhuha yee.. :)

hana... hana cne..? da ok..?

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1803 on: August 05, 2015, 07:55:50 AM »
Azatul.. goodluck ye... semoga ada rezeki awak..
byk2 kan berdoa...
buat solat dhuha yee.. :)

hana... hana cne..? da ok..?
Alhamdulillah ok.... 2hari lg appointment dgn doktor pakar d hosp kerajaan.... saja nak try ke hosp lain... nak minta pendapat doktor lain.... skang ni xbuat apa2 treatment & xambil apa2 ubat

Offline syafiqahD

  • Delima
  • *
  • Posts: 869
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1804 on: August 06, 2015, 01:01:26 AM »
uih.. cepat btoi appt ngan gomen hana...
iqa dlu kena tunggu 2 bln gak laa utk 1st appt... huhu..

goodluck hana.. moga semuanya ok... :)

xpa2.. rileks dlu hana.. nnti sambung treatment plak kita buat sungguh2..

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1805 on: August 07, 2015, 12:11:29 AM »
uih.. cepat btoi appt ngan gomen hana...
iqa dlu kena tunggu 2 bln gak laa utk 1st appt... huhu..

goodluck hana.. moga semuanya ok... :)

xpa2.. rileks dlu hana.. nnti sambung treatment plak kita buat sungguh2..
Alhamdulillah cepat dpt appointment sbb masa pergi tu hana bawa surat dr doc yg buat iui dulu.... so nurse kata xperlu tunggu...

Offline syafiqahD

  • Delima
  • *
  • Posts: 869
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1806 on: August 07, 2015, 09:00:02 AM »
hana dpt cepat laa hana.. huhu..
iqa pon ada referral letter gak..
basically kalo nk p klinik pakar kt gomen mmg kena ada referral letter.. huhu..

xpa hana.. moga dipermudahkan semua.. :)

Offline vdayyu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1807 on: August 11, 2015, 09:17:48 AM »
dh lame x post kat cni sejak buat iui2.. sy brjya mgndung secara semulajadi namun kguguran 2 mgu yg lalu ketika kndungan berusia 2 bulan.. xde lg rzki sy kali ni.. tgu period bln ni utk smbg treatment. mgkin slpsni smbg iui3 sy..doak sy brjaya kali ni n baby bleh survive hga melahirkn ye

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1808 on: August 11, 2015, 09:58:20 AM »
dh lame x post kat cni sejak buat iui2.. sy brjya mgndung secara semulajadi namun kguguran 2 mgu yg lalu ketika kndungan berusia 2 bulan.. xde lg rzki sy kali ni.. tgu period bln ni utk smbg treatment. mgkin slpsni smbg iui3 sy..doak sy brjaya kali ni n baby bleh survive hga melahirkn ye

Salam takziah vdayyu,

Moga berjaya iui3 nanti...  :)



Offline rose8118

  • Delima
  • *
  • Posts: 625
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah Permudahkanlah Segalanya..
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1809 on: August 11, 2015, 10:05:12 AM »
dh lame x post kat cni sejak buat iui2.. sy brjya mgndung secara semulajadi namun kguguran 2 mgu yg lalu ketika kndungan berusia 2 bulan.. xde lg rzki sy kali ni.. tgu period bln ni utk smbg treatment. mgkin slpsni smbg iui3 sy..doak sy brjaya kali ni n baby bleh survive hga melahirkn ye

takziah vdayyu...
semoga ada rezki nanti....
semoga berjaya iui3...semangat yer... ;)



Offline vdayyu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1810 on: August 11, 2015, 12:24:13 PM »
Salam takziah vdayyu,

Moga berjaya iui3 nanti...  :)

tq yayarin, moga ada rzki sy lepasni..

Offline vdayyu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1811 on: August 11, 2015, 12:45:35 PM »
takziah vdayyu...
semoga ada rezki nanti....
semoga berjaya iui3...semangat yer... ;)

insyaAllah, amin.. tq kak rose. moga ada rzki sy lepasni..

Offline syafiqahD

  • Delima
  • *
  • Posts: 869
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1812 on: August 18, 2015, 03:16:27 PM »
takziah vdayyu...

insyaAllah ada rezeki awak lepas ni... dan rezeki kami yg lain... :)

Offline Mrs.Pinky

  • Topaz
  • *
  • Posts: 7
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1813 on: November 14, 2015, 12:57:01 PM »
salam semua..

mcm biase..sy adalah silent reader..tapi arini nk join ah..
esok adalah hari ke 14 selepas buat iui(1st)..berdebar dan takot.

rase sakit breast..perut cram...kerap buang air kecil..xde lak mual2..
sy berharap dan x berharap sgt..sbb aritu mase buat iui..sy n hubby demam2 manje gitu..badan jap demam ..jap x..takot ar jd x berkualiti sperm hubby..

doakan saya n hubby...and goodluck jugak untuk smua yg sama2 mencuba..semoga Allah memberkati usaha kita ye.

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1814 on: November 14, 2015, 01:41:29 PM »
salam semua..

mcm biase..sy adalah silent reader..tapi arini nk join ah..
esok adalah hari ke 14 selepas buat iui(1st)..berdebar dan takot.

rase sakit breast..perut cram...kerap buang air kecil..xde lak mual2..
sy berharap dan x berharap sgt..sbb aritu mase buat iui..sy n hubby demam2 manje gitu..badan jap demam ..jap x..takot ar jd x berkualiti sperm hubby..

doakan saya n hubby...and goodluck ujugak untuk smua yg sama2 mencuba..semoga Allah memberkati usaha kita ye.

Assalamualaikum...
Saya arini 16hari selepas iui...check upt -ve .... kelmarin ada keluar sedikit darah... tp nurse kata tunggu selepas 21hari...saya pun tgh demam selsema n batuk teruk ni...nak mkn ubat pun xberani..... sama2 la kita bdoa ada rezeki kali ni....

Offline vdayyu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1815 on: November 17, 2015, 11:11:47 AM »
Assalamualaikum...
Saya arini 16hari selepas iui...check upt -ve .... kelmarin ada keluar sedikit darah... tp nurse kata tunggu selepas 21hari...saya pun tgh demam selsema n batuk teruk ni...nak mkn ubat pun xberani..... sama2 la kita bdoa ada rezeki kali ni....

salam hana, cmne?sy insyaAllah buat iui ke-3 pada khamis ni (19/11/2015)..doakn saya ye..

Offline HaNa9779

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 157
  • Suka? +0/-0
    • sedikit perkongsian seorang PCOS
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1816 on: November 17, 2015, 01:29:32 PM »
salam hana, cmne?sy insyaAllah buat iui ke-3 pada khamis ni (19/11/2015)..doakn saya ye..

Good luck vdayyu.... semoga bjln lancar....

Offline vdayyu

  • Topaz
  • *
  • Posts: 54
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1817 on: December 04, 2015, 08:45:48 AM »
salam jumaat dan selamat pagi..sy nak tanya.. adakah ubat duphaston yang dibekalkan slps iui mempengaruhi hasil upt slps 2 mgu iui (dpiui14)? mohon pencerahan dr kawan2 yg berpengalaman

Offline Rina_Z

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1818 on: December 14, 2015, 03:03:09 PM »
Assalam semua...  :)

Saya baru join RH...

Semoga yang dah buat iui berjaya conceive...

Esok turn saya buat iui pertama kali...Didoakan semoga semua berjalan lancar ye... :)

Offline Suennn

  • Topaz
  • *
  • Posts: 2
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1819 on: September 16, 2016, 02:41:12 PM »
Salam..jom aktifkan blk post ni..siapa yg br buat iui thn ni dan berjaya kongsi la disini..sy br buat iui 9/9 hr tu..masih dlm penantian..dah 7 thn berkahwin..

Offline AinHawa

  • Topaz
  • *
  • Posts: 17
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1820 on: January 28, 2017, 10:09:40 PM »
Salam..jom aktifkan blk post ni..siapa yg br buat iui thn ni dan berjaya kongsi la disini..sy br buat iui 9/9 hr tu..masih dlm penantian..dah 7 thn berkahwin..


Hi Suennn camne result IUI bulan 9 haritu? Tarikh IUI kita sama  saya berjaya ms tu tapi tak bertahan lama gugur ms 5 mggu 4hr.
 Skrg da buat 2nd IUI.
Seksanya two weeks wait ni. Memang buat tak sabar buat upt. Tapi sepatutnya kena tggu 14 days after iui  @14dpiui
Haritu saya detect pada 13 dpiui.
So cycle iui kedua ni jd seram plak ble 11dpiui negative lagi huhu. Cuba terfikir awal kut ..mane tahu ade org xsama setiap pregnancy ade yg detect awal ade yg lambat.
Doa je yang baik2

Offline dline70

  • Topaz
  • *
  • Posts: 84
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1821 on: February 04, 2017, 03:54:30 PM »
Saya akan bt iui ..arap ada rezeki saya..telor saya alhamdulilah..semoga urusan saya d permudahkan..doakan saya yee kwn2

Offline yayarin

  • Nilam
  • *
  • Posts: 259
  • Suka? +0/-0
  • ~Semua Untuk Mu~
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1822 on: February 06, 2017, 09:22:42 AM »
Saya akan bt iui ..arap ada rezeki saya..telor saya alhamdulilah..semoga urusan saya d permudahkan..doakan saya yee kwn2

Semoga urusan awak dipermudahkan dan beroleh hasil seperti yang dikehendaki..



Offline diahdinda

  • Topaz
  • *
  • Posts: 23
  • Suka? +0/-0
Re: UPT selepas IUI
« Reply #1823 on: September 13, 2017, 10:47:33 AM »
Assalamualikum..sya baru dlm forum nie. Jom aktifkan balik forum nie  :) dh lama saya jadi pemerhati forum nie. Saya dh khwin 7 tahun tapi xde rezeki lagi untuk mencium bau baby dan tak pernah mengandung sekali pun. Selama 7 tahun macam2 dugaan yang perlu saya tempuhi, salah satunya pertanyaaan demi pertanyaan org sekeliling. Tapi sya sentiasa positif walaupun kadang2 terasa sedih. Alhamdulilah saya punya suami yang sangat memahami dan menghargai saya sebagai isteri,itu juga bg saya rezeki yg besar kerana dianugerakan suami sepertinya. Semoga berpanjangan la jodoh kami. Saya telah membuat rawatan iui pertama kali pada 6/9/17 dan hari nie hari ke7 selepas iui. Khamis nie jumpa balik dgn doc utk ambik darah. Dan 10/10/17 ada opiment dgn doc. Semoga usaha kali ini berjaya. Saya buat rawatan dekat HUKM..dengan proff Hasim. Doakan saya ye kawan2

 


IKLAN

IKLAN PENAJA