collapse collapse

* Ratuhati di Facebook

* Carian


* Profile

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)  (Read 571354 times)

Offline ayue7286

  • Topaz
  • *
  • Posts: 66
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1350 on: October 25, 2015, 10:38:24 AM »
nurul try cek upt..
Sy pregnant start dari 5 week sampai minggu ke 12 spotting.. alhamdulillah lepas tu dah xde..
Sakit perut mse kuar spotting 2?

Offline Kakak nasha

  • Topaz
  • *
  • Posts: 11
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1351 on: March 16, 2016, 01:52:22 PM »
السلام عليكم
Saye nak tanye. Wujud ke bunting pelanduk ni? Atau threatened abortion tp rezeki ade yg kandungan selamat? Masa trimester satu, sy bleeding lima hari. Pastu stop. Masuk trimester dua, 14 minggu 5 hari, sy bleeding sikit je light choc, check baby oke tp uri still kat bawah, sy bedrest xbuat ape pun. Baring, tido, duduk bangun solat, baring cmtu la rutin. Doktor da bg duphaston, lepas makan, esoknye smpai ke hari ni, darah tu jadi kaler merah hitam, kekadang coklat hitam n byk sikit dr yg hari tu. Hari ni kandungan sy da 15 minggu dua hari. Masih bleeding. Da lima hari mc da ni  :'(
I'm not a perfect person, I make a lot of mistakes but still, I love those people who stay with me.. after knowing how I really am... tq ☺

Offline fatehah

  • Zamrud
  • *
  • Posts: 147
  • Suka? +0/-0
  • Ya Allah....Kau Kurniakanlah Kami zuriat......
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1352 on: April 05, 2016, 06:49:04 PM »
Assalamualaikum dan selamat petang,
Tehah dah lama jadi silent reader dlm forum ni...nak tanya laa sape² pernah mengalami mcm ni..tehah ade cek upt sebelum period delay lagi dan keputusan +ve tp kabur² la...pastu period delay sehari pun cek upt masih faint +ve..then hari ni 2nd day delay dtg darah period campur lendir²...pagi td tehah cek lagi upt masa bgn tido masih lagi +ve samar²...so jadi pelik laa ni mengandung ke period ni?? Dah 4 upt buat semua +ve tp samar² laa..adehhh naik pening pikir..perut rasa jugak krem² tp x teruk mcm senggugut laa..darah yg keluar pun x de bau ape²..x penuh laa satu pad pun..tp kira byk la jugak..rasa lapar sentiasa je ni...smp husband tehah pun pelik..
Minta sgt pandangan rakan² if sape pernah alami mcm ni..nak g jumpa doktor jugak nanti..just nak tanya pengalaman kawan² dulu..terima kasih yer..

Offline june06

  • Topaz
  • *
  • Posts: 15
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1353 on: April 07, 2016, 11:12:17 AM »
Assalamualaikum dan selamat petang,
Tehah dah lama jadi silent reader dlm forum ni...nak tanya laa sape² pernah mengalami mcm ni..tehah ade cek upt sebelum period delay lagi dan keputusan +ve tp kabur² la...pastu period delay sehari pun cek upt masih faint +ve..then hari ni 2nd day delay dtg darah period campur lendir²...pagi td tehah cek lagi upt masa bgn tido masih lagi +ve samar²...so jadi pelik laa ni mengandung ke period ni?? Dah 4 upt buat semua +ve tp samar² laa..adehhh naik pening pikir..perut rasa jugak krem² tp x teruk mcm senggugut laa..darah yg keluar pun x de bau ape²..x penuh laa satu pad pun..tp kira byk la jugak..rasa lapar sentiasa je ni...smp husband tehah pun pelik..
Minta sgt pandangan rakan² if sape pernah alami mcm ni..nak g jumpa doktor jugak nanti..just nak tanya pengalaman kawan² dulu..terima kasih yer..

Good Morning.. Saya ada pengalaman yg sama semasa preggy anak pertama. Mula2 check +ve tpi kabur. Bila check 2-3 kali pun msh kabur2. After 3-4 days, check lgi. Garisan tu dah jelas.

Offline AnnaSophia

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1354 on: September 02, 2016, 07:35:57 PM »
Assalamualaikum.. Tanda2 mcm loya, tkleh bau rokok & cpt penat suma ada.. Bila bt test result 1 line & line kedua sgt2 la samar.. Sy  period tp tk sebanyak yg patut sy dpt.. Bila bln kedua tu, sy period banyak kuar.. Sy meraung sakit.. Ingatkan segugut, bila tgk kat pad ada ketulan daging.. Sy & suami frust sbb tau mmg sy tk lekat.. Lps 6bln sy tk berpantang apa2.. Baru skrg ni sy mula pegi berurut dgn bidan org asli.. Dia ckp sbb dah lama sgt, rahim sy membengkak.. Sebelum g berurut tu, 2bulan sebelum saya bersama dgn suami.. Sy mula rasa payudara sy tegang & membengkak, mual bila naik bas & cpt penat.. Sama simtom dgn yg lps.. Cuma yg lps payudara sy tkde la denyut seteruk skrg ni..  Persoalannya,  Adakah saya mengandung? Period dpt bln lps.. Adakah bunting pelanduk ni boleh berulang kali kedua? 

Offline nur_syuhadah

  • Topaz
  • *
  • Posts: 1
  • Suka? +0/-0
Re: Bunting Pelanduk (mengandung tapi datang haid)
« Reply #1355 on: April 12, 2018, 07:00:12 PM »
Salam .saya nak tanya..aritu saya ada lewat 4 hari period. .check upt pkai clear blue plus dan naik line positif.. Tapi lepas tu tiba2 saya period. .sekarang da konfius plak. .sbb sblum sy period mmg da ada tanda.. Mual, sakit pinggang dan pening2..pening da sy..ke period pom blh bt upt positif?

 


IKLAN

IKLAN PENAJA